Obaveštenje o sprovođenju sistematske deratizacije

Dana 30.03.2015. „ Bio Spin“ doo i „ Ekozaštita“ doo počinje sa izvođenjem SISTEMATSKE DERATIZACIJE  na teritoriji Grada Subotice. SISTEMATSKOM DERATIZACIJOM će biti obuhvaćena:

55.294 domaćinstva na teritoriji Grada Subotica
Deponija „ Aleksandrovačka bara“
stočna groblja u mestima Subotica, Bajmok i Čantavir

Uporedo će se u stambenim zgradama obaviti i uklanjanje zaostalih mamaka. Operativni izvršioci „ Bio Spin“ doo i „Ekozaštita“ doo biće prepoznatljivo obučeni i obeleženi tokom rada na terenu. Operativne ekipe će mamak distribuirati po domaćinstvima (1 kg po kući a 0.1 kg po stanu) i postavljati mamak na mestima gde se utvrdi infestacija glodara.

Napominjemo da je SISTEMATSKA DERATIZACIJA u organizaciji Gradske uprave Grada Subotica za građane potpuno besplatna i da građani ne treba da plaćaju izvršenu uslugu. Takođe, mole se građani da spreče decu i domaće životinje da dođu u dodir sa preparatom za deratizaciju.

Građani će biti posebno obavešteni o dinamici sprovođenja sistematske deratizacije po svakoj mesnoj zajednici.

Sekretarijat za poljoprivredu i zaštitu životne sredine

***

 

ÉRTESÍTÉS A RENDSZERES RÁGCSÁLÓIRTÁSRÓL

2015.03.30-án a Bio Spin Kft. és az  Ekozaštita Kft. megkezdik a RENDSZERES RÁGCSÁLÓIRTÁST a Szabadkai Önkormányzat területén. A KÁRTEVŐK IRTÁSA az alábbi területeket érinti:

  • 55.294 háztartást az önkormányzat területén
  • a sándori szeméttelepet
  • a szabadkai, bajmoki és csantavéri dögkutakat

Az új csalétkek kihelyezésével egy időben a szakemberek összeszedik és eltávolítják a korábban kihelyezetteket. A Bio Spin Kft. és az Ekozaštita Kft. munkatársai a beavatkozás során jellegzetes munkaruházatot és jelzéseket viselnek. A csalétkeket az operatív csapatok fogják elosztani (házanként 1 kg és lakásonként 0.1 kg) és elhelyezni azokon a helyeken, ahol fertőzöttséget állapítanak meg.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Szabadka Város Közigazgatási Hivatala által szervezett RENDSZERES RÁGCSÁLÓIRTÁS teljesen ingyenes, tehát a szolgáltatásokért a polgároknak nem kell fizetniük. Továbbá felkérjük a lakosokat, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy a gyerekek és háziállatok ne kerüljenek érintkezésbe a méreganyaggal.

A lakosságot külön értesítjük majd a rágcsálóirtás üteméről az egyes helyi közösségek területén.

Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkárság

***

 

OBAVIJEST O PROVOĐENJU SISTEMATSKE DERATIZACIJE

Dana 30. 03. 2015. „Bio Spin“ doo i „Ekozaštita“ doo počinje sa izvođenjem SISTEMATSKE DERATIZACIJE na području Grada Subotice. SISTEMATSKOM DERATIZACIJOM će biti obuhvaćena:

55.294 kućanstva na području Grada Subotice
Odlagalište „ Aleksandrovačka bara“
stočna groblja u mjestima Subotica, Bajmak i Čantavir.

Usporedo će se u stambenim zgradama obaviti i uklanjanje zaostalih mamaca. Operativni izvršitelji „Bio Spin“ doo i „Ekozaštita“ doo bit će prepoznatljivo odjeveni i obilježeni tijekom rada na terenu. Operativne ekipe će mamac distribuirati po kućanstvima (1 kg po kući, a 0.1 kg po stanu) i postavljati mamac na mjestima gdje se utvrdi infestacija glodavaca.

Napominjemo da je SISTEMATSKA DERATIZACIJA u organizaciji Gradske uprave Grada Subotica za građane potpuno besplatna i da građani ne trebaju plaćati izvršenu uslugu. Također, mole se građani da spriječe djecu i domaće životinje da dođu u dodir s pripravkom za deratizaciju.

Građani će biti posebno obaviješteni o dinamici provedbe sistematske deratizacije po svakoj mjesnoj zajednici.

 

Tajništvo za poljoprivredu i zaštitu okoliša

 

 

Tagovi: 
Custom Search