100 millió dinár sportlétesítmények felújítására

Kategorija: 

Mintegy 100 millió dinárt fordítanak a szabadkai Stadion Közvállalat létesítményeinek felújítására az illetékesek. Az építkezéseket már tavaly megkezdték, és idén folytatják. A Szerb Labdarúgó-szövetség körülbelül 20 millió dinárral támogatja a Stadion Közvállalatot egy segédpálya kiépítésében. Emellett a pálya füvesítéséhez 100 ezer euró értékű füvet kaptak szintén a Szerb Labdarúgó-szövetségtől. A Stadion tulajdonában lévő többi objektumokon is nagyobb értékű felújításokat tervez a közvállalat az idén.

Az előző évekhez képest 2014-ben és 2015-ben sokkal nagyobb volt a beruházások mértéke a Stadion Közvállalat egyes objektumainak felújítására. A várostól is jött támogatás. Vjekoslav Ostrogonac sport és ifjúsági megbízott: „Elkezdődnek majd a munkálatok a reflektorok kiépítésén, ennek értéke körülbelül 30-35 millió dinár. Az ehhez szükséges eszközökre a város 25 millió dinárt biztosított. A Szerb Labdarúgó-szövetség izzókat adományozott ezekbe a reflektorokbe. Ennek az értéke körülbelül 15-16 millió dinár.”

A segédpálya kiépítése már folyamatban van. Ide kerül majd a mesterséges fű. Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója: „Kaptunk segélyt magától a Labdarúgó-szövetségtől és egy privát cégtől, az S&B-től. Ez a befektetés körülbelül 20 millió dinár, emellett kaptunk még 100 ezer euró értékű füvet a Labdarúgó-szövetségtől.”

A Stadion tulajdonában lévő többi objektumot is fel szeretnék újítani. Tavaly és idén összesen 100 millió dinárt fektetnek a közvállalat felújításába. Ezt az összeget önerőből, a várostól és egyéb forrásokból biztosítják.

Custom Search