Održana izborna skupština RVMI Subotica

Pon, 30.03.2015 - 11:10 -- nikola.tumbas

Više od dva časa trajala je redovna izborna godišnja Skupština subotičkog udruženja ratnih,vojnih i mirnodopskih invalida,RVMI.Za predsednika je ponovo izabran ugledni gospodin Dragoslav- Dale Dašić,koji tu dužnost obavlja već dvadesetak godina, na veliku radost invalidnih osoba u Subotici.Jedna hrabra i nesumljivo sposobna žena,koja je bila učesnik ratnih događanja u bivšoj

Republici Krajini,došla iz jednog manjeg mesta kod Benkovca u Dalmaciji/Hrvatska/,dobila je ulogu potpredsednice ove organizacije.Njeno ime i prezime je Jasminka Ikač,a ta gospođa je danas je stanovnik Subotice.Drugi potpredsednik je gospodin Mihalj Seči iz Subotice,a generalni sekretar je agilni i uvek raspoloženi za pomoć svojim kolegama-gospodin Vlado Abraham.

U rukovodeće telo ove organizacije ušli su i ovi članovi : Stevo Vračar,Milan Kuridža,Borivoje Kijac,Slavka Pendžić i Đuro Momčilović/Novi Žednik/. Novi i stari predsednik je rekao tokom svoje polusatne diskusije mnogo o radu ove organizacije u prošlih nekoliko godina.

-Organizovali smo prošle godine tribinu za naše članove u Novoj opštini Subotica pod nazivom – „Invalidnost – novi početak ...“,a gosti predavači su bili poznati naši lekari, psiholozi,neuropshihijatri i urednik naših novina iz Beograda.Među gostima je bio i naš predsednik krovne državne organizacije Srbije i lokalni društveno – politički radnici iz Subotice,sve smo organizovali da na neki način pomognemo invalidima,posebno onima koji su to postali u ratu. Imali smo i više druženja  uz zakusku tokom godine, a naša vrata, u kancelariji u zgradi Nove opština Subotica, su otvorena svakodnevno tokom cele godine. Naše udruženje je povezano sa svim sličnim organizacijama u Srbiji,rado odlazimo u druge gradove kao gosti,ali i primamo naše prijatelje iz drugih gradova da ih sami ugostimo - rekao je između ostalog Dragoslav - Dale Dašić, novi/stari predsednik URVMI Subotica.

 

-Bili smo učesnici seminara u Beogradu,koji je organizovan za naše članove invalide iz čitave Srbije,organizator je bila NVO “Postupi  timski“. Tamo smo učeni kako raditi na pravljenju novih Eu- projekata iz kojih bismo mogli izvući finansijska sredstva za neke nove poslove,gde će raditi ratni, vojni i mirnodopski invalidi iz čitave zemlje. Otvoreni smo za saradnju sa svima i moram pohvaliti sve bolju i bolju saradnju sa gradskim strukturama u Subotici,posebno bih pohvalio tim oko našeg gradonačelnika Jene Maglaija. Svima se zahvaljujemo koji su spremni pomoći i  koji su pružili ruku saradnje - završni deo je to diskusije razgovorljivog i uvek informisanog generalnog sekretara

URVMI Subotica gospodina Vlade Abrahama. Skup je okončan sa novim planom rada,a  kasnije je nastalo višečasovno druženje svih  članova - delegata ove izborne godišnje Skupštine URVMI Subotica u prostorijama Nove opštine Subotica,gde se nalazi i prostor kancelarije ove dobrotvorne organizacije u našem gradu.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search