Obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom

Sre, 01.04.2015 - 19:04 -- dejan.vukovic

Drugi april je Svetski dan osoba sa autizmom. Povodom tog svetskog dana u Medija centru Gradske kuće održana je press konferencija na kojoj su najavljene manifestacije koje će se održati u organizaciji Udruženja za pomoć osobama sa autizmom Subotice a uz podršku lokalne samouprave. 

Milimir Vujadinović je ispred grada Subotice istakao važnost obeležavanja i samim tim skretanja pažnje za osobe sa autizmom. - 2. april je samo simbolika obeležavanja, ne možemo samo jedan dan da se posvetimo nekoj grupi ljudi. Osobe sa autizmom čak i među osobama sa invaliditetom imaju poseban značaj i mesto. U poslednje vreme se najviše bavimo decom koje su obolele od autizma. Mi u gradu imamo jedno udruženje koje se bavi sa osobama sa utizmom sa kojima saradjujemo dugi niz godina. Gradska uprava se pridružila obeležavanja ovog svetskog dana i večeras će Gradska kuća biti osvetljena u plavu boju, kao znak naše podrške oko ove problematike. Pokušavamo da pomognemo Gradskom udruženju osoba sa autizmom koliko je to u našoj moći. I mogu reći da smo kod njih primetili pravi domaćinski odnos i odgovornost prema svemu onome što rade. Prošle godine smo im omogućili 400.000 dinara a verujem da ćemo ove godin ei nešto malo više pomoći. 

Obeležavanje Svetskog dana započeće osvetljavanjem gradske kuće u plavo, uveče 1. aprila u 20 časova. U četvrtak 2. aprila predviđene su dve radionice od 10:30 časova, jedna u OŠ "Sonja Marinković" koju će voditi Iva Vučinić a druga u OŠ "Ivan Milutinović" koju će voditi Vuk Vučinić. Farbaće se jaja u plavu boju i praviti uskršnja korpica za jaja.  Od 11:30 na Trgu će se puštati plavi baloni. Radionica farbanja jaja će se odvijati takođe i na Trgu gde će učestvovati i prvi tim FK Spartak.

Program obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom završiće se humanitarnom žurkom koja će se organizovati 7. aprila u Gentlemens pabu. Sav prihod od ovog koncerta biće namenjen centru za osobe sa autizmom Subotica. Na koncertu učestvuju Bojana Šarović, Iva i Vuk Vučinić, Mirna Radulović, Nebojša Vojvodić i Žile Trajčeski. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search