OKK Spartak izborio plasman na Prvenstvo Srbije

Čet, 02.04.2015 - 00:24 -- dejan.vukovic

Nakon 23 godine jedna pionirska košarkaška selekcija našla se na finalnom turniru Prvenstva Srbije. Mladi košarkaši OKK Spartak bili su najbolji na prvenstvu Vojvodine savladavši ubedljivo u finalu ekipu Vojvodine.  

Ostvaren uspeh mladim košarkašima čestitao je  Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam – Zadovoljstvo je kada sa ovako lepim razlogom možemo da se sastanemo. Nije mala stvar biti najbolji u Vojvodini, a kako su se dečaci plasirali i na Prvenstvo Srbije, onda od njih očekujemo da nastave sa dobrim rezultatima.

Trener selekcije pionira je Saša Buljovčić – Osvojili smo prvo mesto koje jurimo već tri godine. U prethodne dve smo bili na korak do trofeja, a sada su dečaci bili zaista ubedljivi. Pokazali su želju i karakter, ali pre svega kvalitet. Dizali su nivo igre iz meča u meč, sve do finala, kada su već na poluvremenu imali prednost od trideset poena. U Kraljevo, gde se igra finalni turnir dvanaest najboljih ekipa u Srbiji, idemo kao nosioci grupe, i nadamo se i dobrom žrebu.

Za najboljeg košarkaša i ujedno najefikasniji bio je Nebojša Mickić koji je u tri meča postigao 84 poena. – Vredno smo radili tokom cele godine, a za takav rad ovo je najbolja nagrada. Hvala trenerima OKK Spartak kao i KK Fantastik, Saši, Jovi, Slobodanu, Zdenku i Draganu. Igrali smo prvo protiv Danubiusa, jedine ekipe koja nas je pobedila u ligaškom delu takmičenja, i to nas je motivisalo da odigramo dobar meč. Najteži je bio duel protiv Sportvorlda. Pobedili smo sa deset poena razlike, ali meč je bio neizvestan do samoga kraja. U finalu smo se sastali sa Vojvodinom i očekivali da će to biti težak meč, međutim na kraju smo zabeležili ubedljivu pobedu. Bili su preterano samouvereni, a mi dodatno motivisani i na kraju smo uspeli da dođemo do prvog mesta.

Jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate u OKK Spartak, je zasigurno nekada košarkaš Spartaka a danas uspešni trener, Jovan Sirovina, – Verujem da možemo da prođemo u četvrtfinale završnog takmičenja. Bićemo nosioci grupe i to bi trebalo da nam olakša put do bar četvrtfinala. Takmičimo se i u 1999., 2001. 2003. i 2005. godištu, gde nam tek predstoje završnice Prvenstva Vovodine. Sve je to deo rada od nekoliko godina, radimo na šest punktova, imamo masovnost, a to nam daje i kvalitet potreban za selektovanje takmičarskih ekipa. Očekujem da će ovakvih rezultata biti još više.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search