Ambasador SAD u poseti Hrvatima

Sre, 15.04.2015 - 13:24 -- nikola.tumbas

Ambasador SAD-a Michael Kirby od juče je u dvodnevnom službenom boravku u Subotici. Danas je posetio Hrvatsko nacionalno vijeće gde sa predsednikom HNV-a Slavenom Bačićem razgovarao o položaju i problemima hrvatske manjine u Srbiji. Rekao je da je to deo njegove želje da upozna državu za koju je rekao kako je bogata različitostima.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je jevrejsku opštinu Subotica i pri tome dao izjavu za medije i potom obišao Sinagogu gde se informisao: o istoriji jevrejske zajednice u našem gradu, o izgradnji Sinagoge i sada sanaciji iste.

U prilogu izjava za medije i delimičan odgovor na pitanje o stanju ljudskih prava u Srbiji...

Kasnije detalj pitanja ambasadora i odgovori Roberta Kovača i Sabadoša i Aleksandra Nećaka o istoriji zajednice u Subotici.

Post date: Sre, 15.04.2015 - 18:01

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji posetio Bunjevački nacionalni savet U sklopu posete Subotici ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl Kirbi posetio je danas Bunjevački nacionalni savet, a imao je priliku i da razgovara sa mr Suzanom Kujundžić Ostojić, predsednicom BNS-a, i Mirko Bajićem, predsednikom Izvršnog odbora BNS-a. Nakon sastanka, ambasador SAD-a u Srbiji je preneo reči zadovoljstva zbog razgovora i dodao: – Tokom svog boravka u Srbiji u ove dve i po godine sam upoznao mnogo manjinskih zajednica i shvatio koliko je Srbija bogata. Jer svaka zajednica ima svoje običaje, kulturu, tradiciju i jezik. U modernim zemljama je ponekad teško sačuvati tradiciju malih zajednica, a drago mi je da sam video da u Bunjevačkom nacionalnom savetu čine sve...

detaljnije
Post date: Sre, 15.04.2015 - 11:42

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl Kirbi sastao se juče kasno popodne, u Gradskoj kući, sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, u okviru dvodnevne posete Subotici. U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa, kao i spremnost da se u narednom periodu saradnja dodatno intenzivira.

Gradonačelnik Maglai je istakao da su razvoj privrednih potencijala, povećanje životnog standarda Subotičana i vođenje odgovorne politike u svim oblastima prioriteti gradske vlasti.

On je naglasio da je, pored jačanja već razvijene elektromašinske industrije, imperativ lokalne samouprave i unapređenje poljoprivredno-prehrambene industrije, pružanje podrške mladima kako bi ostali i u ruralnim sredinama i realizacija započetih i...

detaljnije
Post date: Sre, 15.04.2015 - 09:33
Custom Search