Održan Coca Cola Kup u Subotici

Pet, 17.04.2015 - 21:02 -- dejan.vukovic

Subotica je bila domaćin međuokružnog prvenstva u malom fudbalu za osnovne škole koje je održano u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u petak 17. aprila. Takmičenje pod nazivom Coca Cola Kup okupilo je po četiri najbolje školske ekipe iz četiri Okruga u konkurenciji učenika i učenica osnovnih škola.

Međuokružno Prvenstvo u Subotici uspešno je organizovao Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice, uz podršku Komapnije Coca-Cola i Ministarstva omladine i sporta. Tokom kvalifikacija u međuokrugu ovog veoma popularnog takmičenja među osnovcima svoje umeće je pokazalo 4400 mladih takmičara iz 200 osnovnih škola. 

Prvenstvo je zvanično otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam grada Subotice. - Krajem 2014 godine po prvi put je donet program razvoja sporta sa akcionim planom u Subotici koji se bavi svim oblastima sporta. Jedan od najvažnijih segmenata u tom akcionom planu je školski sport. On treba da omogući svoj škosloj deci da se besplatno bave sportom, što je izuzetno važno. Zbog toga su nama važna sportska takmičenja i grad Subotica će uvek pomagati ovakva dešavanja i podsticati besplatno bavljenje sportom kroz škole.  

Prisutan je bio i član gradskog veća zadužen za obrazovanje, Blaško Stantić. - Podržavamo ovo takmičenje i dajemo podršku organizatoru. Tu se isprepliće sport i obrazovanje. Ovo je lep primer druženja mladih i njihova mogućnost da se iskažu u sportu. Idealna prilika da za trenutak društvene mreže zamene sa rekreacijom i druženjem.  

Severnobački okrug su na ovom Prvenstvu predstavljali učenici OŠ "Jovan Mikić" i učenice OŠ "Sečenji Ištvan". U konkurenciji devojčica trijumfovale su učenice OŠ "Sečenji Ištvan" koje su bile ubedljive u oba susreta, osvojile prvo mesto i plasirale se na državno prvenstvo. Učenike OŠ "Jovan Mikić" par sekundi je delilo od učešća u finalnoj utakmici. Vodili su sa 4:3 protiv OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Sombora i dozvolili da četiri sekunde pre kraja protivnik izjednači. U penal lutriji bolji su bili đaci iz Sombora koji su na isti način trijumfovali i u finalnoj utakmici i tako bez ijedne pobede u regularnom delu utakmice se plasiraju na državno prvenstvo. Pobednici će predstavljati Međuokrug na državnom prvenstvu koje će se održati u Brzeću 26. i 27. maja 2015g.

Rezultati:

Učenice

  • OŠ "Sečenji Ištvan" Subotica - OŠ "Ivo Lola Ribar" Sombor 4:0 
  • OŠ "Tihomir Ostojić" Ostojićevo - OŠ "Jožef Atila" Novi Sad 1:4 
  • Finale: OŠ "Sečenji Ištvan" Subotica - OŠ "Jožef Atila" Novi Sad 4:1

Na Republičko prvenstvo plasirala se OŠ "Sečenji Ištvan" iz Subotice.

Učenici

  • OŠ "10. Oktobar" Horgoš - OŠ "Đuro Daničić" Novi Sad 0:3 
  • OŠ "Jovan Mikič" Subotica - OŠ "Ivo Lola Ribar" Sombor 4:4 / 6:7 
  • Finale: OŠ "Đuro Daničić" Novi Sad - OŠ "Ivo Lola Ribar" Sombor 2:2 / 4:5

Na Republičko prvenstvo plasirala se OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Sombora.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search