Pásztor István: Megdöbbentőek Korhecz Tamás vádjai

Kategorija: 

Megdöbbentőnek tartja Pásztor István azokat a vádakat, amiket Korhecz Tamás fogalmazott meg egy lapinterjúban. A VMSZ elnöke közleményében úgy fogalmaz: megdöbbentő az a vehemencia és sértettség, amivel az MNT volt elnöke nekiront a VMSZ-nek. 

Korhecz véleményére reagálva, miszerint “egy leprás emberré” vált a VMSZ és az MNT szemében, Pásztor István azt írja: a VMSZ elnökeként több alkalommal, nyilvánosan is felkérte, hogy 2014 után is folytassa pályafutását az MNT elnökeként, amit Korhecz minden alkalommal visszautasított, akárcsak azt, hogy a Fidesz listáján és színeiben képviselje a vajdasági magyar közösség érdekeit európai parlamenti képviselőként. Pásztor István azt is tudatja a közvéleménnyel, hogy egy hónappal ezelőtt személyesen invitálta meg egy találkozóra Korhecz Tamást, amelyen megállapodtak, hogy a szakmai együttműködés lehetőségeinek kibontását két-három héten belül folytatják. A VMSZ elnöke hangsúlyozza, hogy a párt a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy politikai érdekérvényesítő erejével segítse azt MNT-t, beleértve annak az Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és közte megkötött megállapodásnak a folytatását, aminek köszönve az MNT 2010 és 2014 között sikeressé válhatott, s amihez kétségkívül Korhecz Tamás is hozzájárult szorgalmával és munkájával.

Korhecz Tamás a Családi Körnek adott interjújában élesen bírálta a jelenlegi MNT-t, azt állítva, hogy az MNT előző négyéves időszakában kidolgozott stratégiai programok sorra dőlnek be, ő maga pedig nemkívánatos személy a VMSZ-ben és az MNT-ben.

Custom Search