Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara

Kategorija: 

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je na sednici održanoj 19. aprila 2015. godine, razmotrio nastalu situaciju u političkom i javnom životu i povodom iste zauzelo je sledeće stanove:

predsedništvo SVM je bilo i ostaje jedinstveno i ne prihvata ničije i nikakve pritiske, svoje odgovorne odluke donosi uvažavajući interese zajednice vojvođanskih Mađara.

Ubeđeni smo da nijedna manjinska nacionalna zajednica ne može sebi dozvoliti da konfliktima umanjuje efekte svojih ljudskih resursa.

Predsedništvo je razmotrilo pitanja koja su prisutna u internim dogovaranjima i u javnom životu, a odnose se na rad stranke i na rad Nacionalnog saveta Mađara. Sva pitanja koja su pokrenuta od strane partnera sa konkretnim identitetom smatramo prihvatljivim za dijalog, nezavisno od toga dali se slažemo, ili se ne slažemo sa njihovom sadržinom.

Zbog svega toga u svakom konkretnom primeru ćemo, i posle zadnjeg pokušaja, učiniti novi pokušaj da u interesu rada i buduće saradnje nađemo takva rešenja koje će se zasnivati na očekivanom i prihvatljivom nivou konzensusa.

Predsedništvo izražava odlučan stav da odgovoran pristup u pogledu funkcionisanja Nacionalnog saveta Mađara predstavlja zajednički interes svih subjekata.

Predsedništvo će u narednom periodu preduzeti mere koje će biti u funkciji ostvarivanja prednjih ciljeva, podrazumevajući i mogućnost povlačenja ličnih konzekvencija.

 

                                                                               Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara

Custom Search