Međunarodna fudbalska utakmica u Đurđinu

Pon, 20.04.2015 - 16:12 -- dejan.vukovic

FK ĐURĐIN – BACSALMAS PVSE 4:4 ( 2:1 )

Strelci: Matković, Stantić, Bašić, Vuković za Đurđin i  Anđelić (2), Đonki, Majoroš za Bačalmaš.

ĐURĐIN: Beneš, Romak, Vuković, Šomođi, Predojević, Panić, Stantić, Spremić, Majlat, Matković, Bašić. Trener: Skenderović Davor.

BACSALMAS PVSE: Semaši, Gujaš, Ivanišević, Rotflug, Farkaš, Nemet, Ješić, Stojanović, Anđelić, Gašpar, Savulj. Igrali su još: Eker, Harmaci, Biro, Đonki, Majoroš, Fajsi. Trener: Florin Nenad. 

U sklopu proslave godišnjice fudbalskog kluba 19. aprila 2015. godine odigrana je prijateljska utakmica u Đurđinu između FK Đurđin i FK Bačalmaš iz Mađarske. Bila je ovo prva internacionalna utakmica u svojoj 51-godišnjoj istoriji FK Đurđin na domaćem terenu. Nije bilo pobednika na utakmici, ali je publika mogla da uživa u velikom broju golova. Postignuto ih je čak osam, po četiri sa obe strane.  

Saradnja između ova dva kluba započela je u februaru 2015. godine kada je u Bačalmašu odigran prijateljski susret ova dva kluba. Stvorili su se uslovi za novu utakmicu što su oba rivala rado iskorsitili. Nakon utakmice upriličeno je druženje sportskih prijatelja na kojoj se predsednik FK Đurđin, Nedeljko Horvat zahvalio gostima na dolasku i izrazio nadu da će utakmice između ova dva kluba postati tradicionalne uz još čvršću i jaču saradnju.

Novo sportsko druženje zakazano je za 02.05.2015. godine kada je pozvana selekcija mlađih kategorija Bačalmaša (2000 godište) da učestvuje na tradicionalnom turniru “JOKA” na kojem su predviđene nagrade i prigodni pokloni a sve uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search