Bajić - Lokalna vlast će ostati nepromenjena

Čet, 23.04.2015 - 00:18 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Mirko Bajić, zamenik predsednika Skupštine Grada Subotica i predsednik SBB-a.

- Kakva bi bila vaša ocena političkog stanja u gradu?

- Mislim da je Subotica u pogledu političkog delovanja, onih aktera koji čine vlast u gradu, u izvesnom previranju i da je to verovatno u pitanju priprema terena za buduće lokalne izbore i po tom osnovu to bi bilo i normalno. U okviru toga, previranja u odborničkim grupama…

- Molim vas konkretno.

- Konkretno, Socijalistička partija Srbije, koja postoji ali u vlasti više nije na način kako je postojala, da ne ulazim u detalje.

Dalje ubeđen sam u to da će lokalna vlast ostati nepromenjena ovakva kakva jeste, do kraja i ona je dobra i funkcioniše dobro.

 

- Kako vama izgleda ovaj jednoglasni izbor u SNS-u?

- Ja čestitam na izboru g. Bogdanu Labanu i mislim da je to konačno stavljanje tačke u toj stranci na puteve koji su bili i neke stranputice, a u pogledu da se jasno određuju politički ciljevi za buduće. Ja to pozdravljam.

Mi smo (SBB) naslonjeni na politiku SNS-a i SBB podržava politiku Vlade i mi ćemo sigurno to i dalje činiti i biti partneri u vlasti i na lokalu a i na drugim nivoima sa SNS-om, pored svih naših drugih političkih prijatelja.

 

- Kako ocenjujete previranja u SVM-u?

- Nemam podatke o tome šta se tu zaista događa. Po onome što to vidim u javnosti, izišlo je samo nešto oko previranja u radu nacionalnog saveta, koliko sam zapazio da su to neki problemi, ako ih tako možemo nazvati po reakcijama, prevaziđeni i daj osnovni organ nacionalne zajednice normalno radi i sada ne vidim da tu postoje problemi.

 

- Demokratska stranka?

- DS je otišla na potpunu stranputicu unazad niz godina i učinila ogromnu štetu ovoj državi u politici koju je vodila malo kratko posle 2000-te. To nije nikakav nov proces. Mi očekujemo da DS, kada je o lokalu reč, o pokrajinskoj vlasti izjasni o tome na koji način i danas vrši vlast u nekim strukturama. Konkretno mi smo danas na konferenciji za štampu zatražili da se razreši sadašnji direktor Gerontološkog centra jer mislimo da se ta ustanova vodi u jednu potpunu stranputicu u odnosu na to da je postignut nivo da je ustanova poznata u međunarodnim okvirima, kroz kvalitet. Mislim da se neozbiljno, takvu ću reč upotrebiti, neću da upotrebljavam grube reči, jer to treba neko da ustanovi, ali činjenica je da se tamo rade radovi bez dozvole, tenderi mimo procedure, i mi tražimo da se to ispita a od DS tražimo da se izjasni kakav je to njihov kanditat koji je tamo postavljen.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search