Korhecz Tamás: „Ha nem bíznék a változásban, hallgatnék”

Kategorija: 
Izvor: 

Merre tart(son) a Magyar Nemzeti Tanács? címmel tartottak fórumot Szabadkán. Korhecz Tamás arról beszélt, ha nem bízna a változásokban, hallgatna. Az MNT korábbi elnöke szerint a testület programjai beomlottak, mert nincs, aki véghezvigye azokat, ezért az egész munka szervezetlenül zajlik.  

Zenta után Szabadkán is megtartották a Merre tart(son) a Magyar Nemzeti Tanács című estet. Korhecz Tamás arról beszélt, hogy szerinte az MNT bezárkózott, nem kommunikál sem a sajtón keresztül, sem a szerb közösséggel. A testület korábbi elnöke úgy látja, hogy az MNT programjai beomlottak, mert nincs, aki véghezvigye azokat. Hangsúlyozta, hogy nem lusta emberek vezetik a Magyar Nemzeti Tanácsot. Hajnal Jenő és Lovas Ildikó sokat dolgoznak, szorgalmas emberek, csak ennek a munkának a hatékonyságát kenterbe veri, hogy olyan szakemberek kaptak felmondást, akik ezt a legjobban végre tudták volna hajtani – véli Korhecz Tamás.

„Olyan emberek kaptak felmondást, akik kiválóan végezték a munkájukat és folyamatosan fejlesztették magukat négy éven keresztül. Tehát azok az emberek többet értek 2014 decemberében, mint 2010 végén. Olyan emberekről beszélünk itt, akik valóban a nemzetpolitikának szorgalmas, szakképzett emberei voltak. Nem akarom azt mondani, hogy mindenki kitűnő volt, de mindenki legalább jól teljesítő szakember volt a saját területén.”

Korhecz Tamás Hajnal Jenő múlt heti közleményéről is beszélt. Mint ismeretes, az MNT elnöke Korhecz felvetéseire reagált május 8-án. A Magyar Nemzeti Tanács vezetője akkor azt írta: a személycserékre vonatkozó döntéseit nem áll szándékában felülvizsgálni, és visszautasítja a bizottsági tagok szakmai hozzáértésének megkérdőjelezését. Korhecz Tamás a szabadkai rendezvényen elmondta, megfogalmazott egy válaszlevelet, azonban a kukába dobta azt.

„Úgy dolgoztam Hajnal Jenővel 12 éven át az MNT-ben, hogy egyetlen egyszer sem volt keményebb összeszólalkozásunk, úgyhogy én úgy éreztem, egyrészt azért, mert nem az ő keze írását véltem felfedezni a közleményben, másrészt pedig egy a sokéves ismeretség és korrekt együttműködés egyszerűen oda vezetett, hogy bedobtam a papírkosárba ezt a válaszomat és mindenféle személyeskedés nélkül akarok válaszolni.”

Az esemény egyik résztvevője arra volt kíváncsi, hogy vajon vissza tér-e majd a politikai életbe Korhecz Tamás. Az MNT korábbi elnöke erre csak egyetlen mondatban válaszolt. Úgy fogalmazott, hogy nyugdíjas.

Custom Search