Vajdaság turizmusát népszerűsítik

Kategorija: 
Izvor: 

Külföldi turisztikai írók és riporterek járták Vajdaságot. A 25 országból érkező szakemberek a palicsi Zvonko Bogdan borászatot is meglátogatták.  

A Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetségének tagjai Európa számos országából, valamint Izraelből és Bahreinből érkeztek, hogy megtekintsék a vajdasági látványosságokat.

Ludmila Novacka, szlovákiai elnök, Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetsége: „Nagyon közel fekszik hozzánk Vajdaság. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent megnézhettem itt, és hogy a turizmus fejlődik. Ez gazdasági szempontból is nagyon fontos. Nagyszerű, hogy működik az agroturizmus, és hogy van jó bor. Ezt nagyon fontosnak tartom.”

Az újságírók úgy vélik, ennek a térségnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy a turizmus még magasabb szintre emelkedjen a közeljövőben.

Tina Eterović Čubrilo, horvátországi elnök, Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetsége: „Az itteni turizmus olyan dolog, amit ki kell használni. Mi hisszük, hogy az idelátogató vendégek száma növekedni fog.”

A szakértők két nap alatt Bácska, Bánát és Szerémség nevezetességeit is megtekintették. A vendégeket Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár fogadta. „Biztos vagyok benne, hogy nincsenek náluk jobb nagykövetek. Amennyiben jó érzésekkel távoznak tőlünk, beszélni fognak a látottakról, amennyiben beszélnek és írnak rólunk, annál jobb népszerűsítése nincs egy olyan régió turizmusának, mint amilyen Vajdaság is, és egy ország idegenforgalmának, mint amilyen Szerbia.”

Tavaly Szabadkán több mint 60 ezer, Palicson pedig közel 30 ezer vendégéjszakát jegyeztek fel. Az elmúlt két évben 30 százalékos növekedést tapasztaltak az idegenforgalom terén Szabadkán. Az illetékesek azt remélik, a turisztikai újságírócsoport látogatásának köszönhetően tovább emelkedik majd a látogatók száma Észak-Vajdaságban.

 

Custom Search