Javni poziv za prikupljanje inicijativa za dodelu zvanja "Počasni građanin" i priznanja Pro Urbe

Kategorija: 

Sukladno članku 5. ODLUKE O USTANOVLJENJU ZVANJA POČASNI GRAĐANIN I PRIZNANJA PRO URBE I PRIZNANJA „DR. FERENC BODROGVÁRI“ („Službeni list Općine Subotica“, br. 39/01 i 23/07 i „Službeni list Grada Subotice“, br. 6/09, 12/09 i 12/15),

Povjerenstvo za dodjelu zvanja i priznanja objavljuje

JAVNI POZIV

ZA SUDJELOVANJE U PREDLAGANJU GRAĐANA I ORGANIZACIJA NA PODRUČJU GRADA SUBOTICE ZA DODJELU

ZVANJA POČASNI GRAĐANIN I PRIZNANJA PRO URBE

 

 

 

            Zvanje POČASNI GRAĐANIN dodjeljuje se za istaknuto i trajno životno djelo u području znanosti, gospodarstva, umjetnosti, odgoja i obrazovanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvitku kulturnoga stvaralaštva i to fizičkim osobama koje su svojim djelima i činjenjima pridonijele podizanju ugledu grada u zemlji i inozemstvu.

 

            Priznanje PRO URBE dodjeljuje se osobama za istaknuta djela koja u velikoj mjeri pridonose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti.

Priznanje PRO URBE dodjeljuje se pravnim i fizičkim osobama, kao i drugim organizacijama i to za istaknute znanstvene, kulturne i umjetničke aktivnosti, odnosno za istaknutu djelatnost u obrazovanju, na komunalnom, socijalnom, zdravstvenom, gospodarskom području kao i onima koji su svojim radom pridonijeli višem stupnju razvitka javnoga reda i mira i osobama koje su svojim sportskim i drugim rezultatima pronijele slavu svojega grada.

Pismene prijedloge s obrazloženjem podnose se u tiskanom obliku predajom u Gradski uslužni centar Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, s naznakom za Povjerenstvo za dodjelu zvanja i priznanja, a obvezno i u elektroničkom obliku na e-mail adresu: [email protected]  do 12.06.2015. godine.

  Predsjednik Povjerenstva,

                                                                                   Tomislav Žigmanov, v.r.

 

 

Custom Search