Fudbaleri Spartaka opstali u Superligi

Ned, 24.05.2015 - 23:53 -- dejan.vukovic

Spartak – Čukarički 1:0 (1:0)

Subotica, Gradski stadion. Gledalaca: oko 2.000 Sudija: Grujić Danilo. Stelci: Mrkela u 25. min

Spartak: Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Mezei, Mrkela, Jočić, Maksimović, Milić (90. Balabanović), Torbica (85. Jondić), Ivanović.

Čukarički: Ristić, Srnić, Ukah, Lucas, Brežančić, Todorović (61. Stoiljković), Regan, Pavlović, Bojić (61. Srnić 6.5), Mirosavljević, Stoiljković.

Spartak je opstao u Superligi današnjom pobedom nad ekipom Čukarički golom Andreja Mrkele u 25. minutu. Subotičani su odigrali meč sa velikom željom i na kraju zasluženo slavili.

Spartak je imao ozbiljnu priliku već u 9. minutu, kada je Ivanović proigrao Milića koji umesto da šutira na gol pronalazi Maksimovića koga je lopta iznenadila i nije uspeo da je sprovede u mrežu. Čukarički je preuzeo igru i vršio pritisak posebno po bokovima. Stvorili su nekoliko poluprilika iz kojih je odbrana Spartaka uspešno zaustavila. nakon dvadesetak minuta Spartak se oslobodio pritiska i počeo sa sve agilnijim napadima. Torbica se našao u odličnoj šansi no golman Čukaričkog je za delić sekunde bio brži i sačuvao svoju mrežu. U sledećem napadu Ivanović nije dobro reagovao i nova prilika za subotičane je propuštena.

Spartak je do vodstva došao u 25. minutu, Torbice je uposlio Ivanovića, koji je uspeo da loptu doturi do Mrkele koji je iskrao na levu stranu i iskosa sa sedam metara preciznim šutem savladao golmana Ristića. Subotičani su mogli da udvostruče prednost u finišu prvog dela, Farkaš je uposlio Ivanovića koji međutim glavom prebacuje gol.

Početak drugog poluvremena pripao je Spartaku. Milić je uspeo da pobegne svojim čuvarima, prevario je i golmana Ristića i kada su je već svi videli u mreži lopta pogađa stativu i odbija se u polje. Deset minuta kasnije šut Maksimovića brani golman Ristić lopta dolazi do Mrkele koji prebacuje prazan gol.

U finišu utakmice, osvajač Kupa imao je terensku inicijativu. Brežančić je u 78. minutu odlično izveo slobodan udarac sa oko 20 metara no srećom po subotičane lopta odlazi tik iznad prečke. Odbrana Spartaka uspešno je izlazila na kraj sa svim napadima beograđana. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka domaći navijači su mogli da odahnu razvojem ostalih utakmica u poslednjem kolu Spartak je ovom pobedom uspeo da sačuva superliogaški status.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search