In Memoriam - Ivan Kajdoči

Pon, 25.05.2015 - 13:12 -- dejan.vukovic

IN MEMORIAM (1946 - 2015)

U Subotici je u ponedeljak, 25. maja, umro dugogodišnji novinar Radio Subotice i dopisnik frankfurtskih "Vesti" Ivica Kajdoči (68).

Rodjen je 24. decembra 1946. godine u Bajmoku. Na početku radnog veka bio je oficir JNA, službovao je u Kraljevu, gde je zbog humanitarnog podviga bio proglašen za počasnog građanina. Neposredno posle osnivanja Radio Subotice zaposlio se u ovoj medijskoj kući i tu ostao do penzionisanja. Uglavnom se bavio sportskim novinarstvom i ostaće upamćeni njegovi prenosi fudbalskih utakmica u Sportskom popodnevu Radio Beograda. Pamtiće ga i subotički poljoprivrednici, sa kojima je svakog vikenda razgovarao u emisiji „Od setve do žetve“.

Bio je dopisnik jugoslovenskog spotskog lista "Sport", a više od 20 godina pisao je o svim događanjima, ne samo iz Subotice, nego i sa severa Bačke. Aktivno je bio uključen i u osnivanje dopisništva SOS kanala. Bio idejni tvorac prestižnog međunarodnog mladinskog turnira „Stevan Ćele Vilotić“, koji se već 22 godine održava u Subotici.

Ivica je bio i predsednik severno-bačke sekcije i potpredsednik Udruženja sportskih novinara Srbije.

Komemoracija će biti održana u sredu 27. maja u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom od 13:30 časova a sahrana dva sata kasnije od 15:30 časova na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume. 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search