Mihail Dudaš na Eko Olimpijadi u Subotici

Uto, 26.05.2015 - 21:50 -- dejan.vukovic

U Hali sportova u Subotici danas je održana “EkOlimpijada” pod sloganom “Moje školsko eko dvorište”, a sa učesnicima se družio atletičar Mihail Dudaš, učesnik Olimpijskih igara u Londonu i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u desetoboju. 

Pre početka takmičenja Dudaš je u OŠ “Vladimir Nazor“ u Đurđinu posadio sa osnovcima pet stabala i simbolično otvorio “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Coca-Cola je poklonila školi komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Takmičenje se odvijalo uz podršku Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture grada Subotice. Prisutni su bili i članovi gradskog veća Subotice, Blaško Stantić zadužen za obrazovanje i Vjekoslav Ostrogonac zadužen za sport, omladinu i turizam koji je pozdravio sve prisutne ispred grada domaćina i poručio učesnicima da brinu o svom okruženju: - Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije što je danas ovde sa nama, a posebno zahvaljujem našem olimpijcu Mihailu Dudašu što je danas naš gost. Nije bitno da pobedite u današnjim radionicama, samim vašim učešćem svi ste pobednici. 

U sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima učestvovao je i Mihail. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada. Kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu OŠ "Jovan Jovanocvić Zmaj", a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Učesnici EkOlimpijade posebno su se obradovali što imaju prilike da upozanaju olimpijca Mihaila Dudaša koji je svečano otvorio EkOlimpijadu: - Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije koji me je pozvao da budem jedan od učesnika u ovom projektu. Biti sportista i olimpijac je nešto najlepše, baviti se svakodnevno poslom koji volite je neprocenjivo. Savetovao bih sve vas da počnete da trenirate, ne nužno profesionalno, već i u vidu rekreacije jer ćete kroz sport upoznati mnogo sjajnih ljudi. Zahvalio bih se i kompaniji Coca-Cola, TOP partneru Međunarodnog olimpijskog komiteta što podršava projekte olimpijskog obrazovanja dece u Srbiji.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Autor teksta: 
Custom Search