Oproštaj od Ivice Kajdočija

Sre, 27.05.2015 - 21:41 -- dejan.vukovic

U velikoj Većnici Gradske kuće održana je komemoracija povodom smrti istaknutog sportskog novinara, Ivice Kajdočija. Pored ožalošćene rodbine okupio se veliki broj sportskih prijatelja koji su došli da se na ovaj način oproste od svog prijatelja, kolege i dobrog druga. Poseban čin na komemoraciji predstavljalo je zvučno puštanje dela sportske emisije čiji je urednik bio Ivica. Njegov hrapavi ton ispunio je tišinu Velike većnice i sve prisutne podsetio na svoj neizbrisiv trag koji je ostavio u Radio Subotici i kod slušalaca.

Ivica Kajdoči je rođen 24. decembra 1946 godine u bajmoku. Neposredno posle osnivanja Radio Subotice zaposlio u ovoj medijskoj kući i tu ostao do penzionisanja. Uglavnom se bavio sportskim novinarstvom a ostaće upamćeni njegovi prenosi fudbalskih utakmica u Sportskom popodnevu Radio Beograda. Pamtiće ga i subotički poljoprivrednici, sa kojima je svakog vikenda razgovarao u emisiji „Od setve do žetve“. Bio je dugogodišnji dopisnik jugoslovenskog sportskog lista "Sport", a više od 20 godina pisao je o svim događanjima u Frankfurtskim "Vestima" ne samo iz Subotice, nego i sa severa Bačke.

Bio je jedan od osnivača dopisništva SOS kanala i idejni tvorac prestižnog međunarodnog omladinskog turnira „Stevan Ćele Vilotić“, koji se već 22 godine održava u Subotici. Ivica je bio i predsednik severno-bačke sekcije i potpredsednik Udruženja sportskih novinara Srbije.

Nedavno je dobio prestižnu nagradu od Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" povodom70 godina postojanja ovog Društva za nemerljiv doprinos u razvoju sporta Grada Subotice. 

Ivica Kajdoči sahranjen je na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume. 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search