Peta titula zaredom za ŽFK Spartak

Sre, 27.05.2015 - 23:44 -- dejan.vukovic

Spartak – Lask Crvena zvezda 5:0 (2:0)

Subotica, Gradski stadion. Gledalaca: 80. Sudija: Pavlović (Beograd). Strelci: Matić u 14, Nikolić u 22, Ilić u 57 (penal), Pavlović u 60. i Poljak u 87. minutu.

Spartak: Kostić, Ilić, Krstić, Radanović (Vajda), Slović, Malešević, Poljak, Marenić, Nikolić, Damjanović, Matić (Pavlović).

Crvena Zvezda: Vuković, Živanović, Trišić (Erac), Đuriček, Bobić, Stefanović, Pantelić, Teodosijević, T. Đorđević (Elenkov), Blagojević,K. Đorđević(Aranđelović).

Novom šampionu države, fudbalerkama Spartaka pred utakmicu sa Lask Crvenom Zvezdom uručen je šampionski pehar i zlatne medalje. Šampionski pehar uručio je Miodrag Morača ispred Fudbalskog Saveza Srbije, dok je Vjekoslav Ostrogonac član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam dodelio igračicama medalje.

Nakon malog slavlja zbog dodele šampionskog pehara subotičanke su zabeležile još jednu ubedljivu prvenstvenu pobedu. Sa pet golova u mreži ispratili su ekipu Lask Crvene Zvezde i tako dodatno ulepšali osvajanje nove titule. Spartak je poveo u 14. minutu kada je Matićeva zatresla mrežu protivnica. Prednost je udvostručila Milena Nikolić u 22. minutu. 

Nije se puno menjao odnos snaga na terenu ni u drugom poluvremenu. Dobru igru golubice su krunisale sa tri nova gola, Prvo je u 57. minutu Ilićeva iz penala dovela svoju ekipu u prednost od 3:0. Usledio je gol Pavlovićeve, da bi konačnih 5:0 postavila Allegra Poljak tri minuta pre kraja susreta. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search