Stasava nova generacija atletskih šampiona

Čet, 28.05.2015 - 23:41 -- dejan.vukovic

Takmičari Atletskog kluba Spartak pripremaju se za najvažnija takmičenja sezone, a o novoj atlentovanoj generaciji na severu Bačke bilo je rečni na konferenciji za štampu koju je otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport, omladinu i turizam. Ostrogonac je istakao da Subotica, shodno Programu razvoja sporta, posebnu pažnu posvećuje bazičnim sportovima kao što je atletika i dodao:

– Rezultati AK Spartak pokazuju da smo imali razloga zašto smo atletiku prepoznali kao važan sport. Čestitam im na dosadašnjim rezultatima, želim da budu još bolji, a zajedno radimo na poboljšanju uslova za rad – kazao je Ostrogonac.

Da se Upravni odbor osvrće na sturku, privredu, predstavnike škola, sudijskih organizacija, takmičara i roditelja potvrdio je Slobodan Vojinović, predsednik AK Spartak – U sazivu kvaliteta i snage probali smo da napravimo sinergiju sa Atletskim savezom Vojvodine, Atletskim savezom Srbije, Gradom Suboticom od kojih smo dobili maksimalnu podršku, poradili smo na uslovima, nabavci opreme, a sportisti su već radom i rezultatima opravdali uloženo. Naša želja i obaveza je da poljšamo poziciju atletike, da pojačamo broj takmičara Spartaka u reprezntacijama, da imamo muške i ženske ekipe u svim selekcijama, a da nam motiv bude olimpijska norma. Zajednički zadatak je atletska staza, pa da, možda već 2017. godine, u našem gradu vidimo nešto od evropske atletike. U svemu tome, najboljeg partnera imamo u Gradu Subotici.

Da se u Atletskom klubu Spartak stvaraju novi asovi istakao je Jožef Keršei, šef stučnog štaba, a on je i dodao da je u toku projekat stvaranja nove generacije. – Pre sedam-osam godina bili smo proglašeni za najbolji sportski kolektiv Subotice, a bili smo i među najboljima u Srbiji. Ta ekipa se raspala, neki su otišli da studiraju, neke su omele povrede, a neki su jednostavno ostavili sport. Tada smo, sa najbližim saradnicima Belom Evetovićem i Zvezdanom Kalmarom krenuli u novi projekat, sa tada mlađim pionirima koji su u međuvremenu stasali i koji donose rezultate, kakve su imali i njihovi predstavnici koji su stizali do evropskih i svetskih takmičenja, pa i olimpijskih igara. U novoj sezoni nas tek sada očekuju najvažniji nastupi, a ono što smo do sada uradili obećava. Ima Spartak u seniorskoj reprezentaciju već desetak godina nepobedivu Dijanu Šefčić, na pragu seniorske reprezentacije su i juniorke Jovana Ilić i Juna Jović, dok će u juniorskoj možda biti Bojana Savanov i Valentina Kenjereš. U mlađim kategorijama imamo talentovanu Jovanu Vukas, to je još mnogo talentovanih sportista. Naravno, tu su i naši veterani koji izuzetno uspešno brane boje našeg kluba na najvećim takmičenjima za veterane – dodao je Kereši.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search