Dve titule KK Fantastik u Viba ligi

Uto, 02.06.2015 - 02:18 -- dejan.vukovic

Košarkaški klub Fantastik osvjio je dve titule sa dve generacije u Viba ligi. Subotičani su najbolji bili u konkurenciji košarkaša 2000 godišta i među dečacima 97/98 godišta. 

Košarkaši Fantastika pokazali su najbolju formu i kvalitet tokom celog prvenstv ai trijumfom u play offu zasluženo osvoijli pobednički pehar sa dve selekcije.  

U konkurenciji 2000 godišta subotičani su poraženi u prvoj utakmici finala od KK Stara sa 73:75 (14:18,20:25,20:17,19:15). Međutim u revanšu su bili dominantni i od samog početka nametnuli svoj ritam igre. Nakon ubedljivog prvog poluvremena i vodstva od 55:34, košarkaši KK Fantastika su n akraju slavili sa 99:78 (32:17, 23:17, 24:19, 20:25) i zasluženo osvojili titulu. Za KK Fantastik nastupili su: Andrić, Božić, Behtler, Ristanović, Pavlović, Zeković, Neorčić, Guljaš, Jurček, Stojanov,Mickić, Milović,Kojic.  trener: Zdenko Davčik

 Među momcima 97/98 godišta Fantastik je pobedio u prvoj finalnoj utakmici ekipu KK Sports World sa 68:65. Subotičani su bili bolji i u revanšu i time osvojili još jedan pobednički pehar. KK Fantastik je u svojim redovima imao i najboljeg strelca lige, Mihajla Stojanova 

Po dolasku u Suboticu razgovarali smo sa vidno raspoloženbim trenerima u piceriji Renasansa gde su se počastili posle velikog uspeha. Zdenko davčik, trener generacije 2000 godišta nij ekrio oduševljenje posle velikog uspeha svojih igrača -  Bila je ovo uspešnija sezona od prethodne, međutim i mnogo teža. Imali ssmo težak put do finala pošto su nas tokom cele sezone pratili pehovi sa povredama igrača. Nismo uspeli da povežemo ni jednu utakmicu sa kompletnim sastavom. Izgubili smo u prvoj finalnoj utakmici sa dva poena, međutim u drugoj smo pokazali svoj kvalitet. Odigrali smo agresivnije, imali smo ideju znali smo šta hoćemo i na kraju zasluženo slavili. Za razliku od ostalih ekipa imamo i taj problem što svaku utakmicu igramo na gostujućem terenu, što je još jedan od razloga zašto nikada nismo bili kompletni. Bilo je teško, ali uspehom koji smo ostvarili zlatna medalja je još slađa.  

Dragan Vidaković je jedan od najzaslužnijih za uspeh KK Fantastika, ujedno trener 97/98 godišta - Prošle godine smo osvojili jednu titulu a ove godine nam je to pošlo za rukom sa dve selekcije. Teška i duga sezona, međutim drago mi je što se ovim momcima isplatio vredan rad tokom čitave sezone u vidu šampionskog pehara. Od samog starta smo znali šta nam je cilj i šta želimo sa obe selekcije. Momci su odgovorili svim našim zahtevimai na kraju trijumfovali. Odigralki smo preko 45 utakmica u Novom sadu na gostujućem terenu što nas nije omelu u ostvarivanju našeg cilja.

Treba istaći odlične rezultate Subotičke košarke mlađih selekcija u Vojvodini. Pored Fantastika koji je dominirao u Viba ligi.titulu je osvojio i OKK Spartak na pionirskom prvenstvu Vojvodine a zapažen rezultat i na državnom prvenstvu. Ova dva kluba veoma uspešno sarađuju što potvrđuje u Dragan Vidaković. - Ja sam u subotičkoj košarci od 1992 godine i moram istaći da ovako složna saradnja između dva košarkaška kluba sigurno još nije bila. U interesu subotičke košarke pre dve godine smo se dogovorili da napravimo saradnju između dva kluba. Pozajmili smo igrače na pozicijama na kojima smo slabiji a isto tako i njima pomogli sa istom namerom. Plod te saradnje se pokazala odlično ove godine gde ove dve ekipe dominiraju u Vojvođanskoj košarci.  

Nema puno odmora za mlade subotičke košarkaše - Za desetak dana počinjemo sa pripemama za novu sezonu. Pored ove dv egeneracije mislim da ćemo prijati i mlađe pionire za takmičenje. Ima par igrača koji su izlazna generacija koje ćemo ponuditi MKK Spartak.   

   

 

 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search