Edukativna tribina u Crvenom krstu Subotica

Uto, 02.06.2015 - 08:15 -- tomislav.dedovic

Društvo za borbu protiv raka Grada Subotice u saradnji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja,  Centrom za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, Crvenim krstom i farmaceutskom kućom PharmaSwiss, organizovalo je edukativnu tribinu u ponedeljak 1.06.2015. godine, u prostorijama Crvenog krsta Subotica.

Prim. Dr Branko Miljački, gastroenterohepatolog iz Opšte bolnice Subotica održao je predavanje na temu "Značaj pravovremene dijagnostike i kolonoskopije u prevenciji karcinoma debelog creva". Predavanje je namenjeno svim zainteresovanim sugrađanima, a posebno osobama starijim od 50 godina (povećan rizik od obolevanja od raka na debelom crevu), osobama sa problemima i bolestima debelog creva, kao i članovima porodica obolelih od raka na debelom crevu.

Preventivni centar Doma zdravlja Subotica je upotpunio skup akcijom otkrivanja faktora rizika-merenjem krvnog pritiska, nivoa šećera i masti u krvi, indeksa telesne mase, a Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje merenjem ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu kod pušača na aparatu Smokilajzer.

Skup je podržala i farmaceutska kuća PharmaSwiss podelom reklamnog materijala.

Custom Search