Započele pripreme FK Spartak

Pon, 08.06.2015 - 19:52 -- dejan.vukovic

Nakon samo dve nedelje po završetku sezone fudbaleri Spartaka započeli su sa pripremama za narednu sezonu. Došlo je do promene u stručnom štabu, na mesto pomoćnog trenera umesto Darka Sekulovića angažovan je Aleksandar Kopunović, nekadašnji igrač Spartaka koji će biti prvi saradnik šefu Stevanu Mojsiuloviću. Kondicioni trener Zoran Ivanović će raditi samo po potrebi dok je Mustafa Peštalić ostao trener golmana.

Na prozici igrača našao se i predsednik kluba Dragan Simović koji je izneo planove subotičana. – Na prvom treningu nedostaje nekoliko igrača. Ponosni smo što su Ilić i Milošević na Novom Zelandu, na Prvenstvu sveta, dok je Manojlović je sa reprezentacijom U-19 u Portugalu na turniru. Znači imamo tri igrača koji su sa reprezentacijom Srbije. Nekoliko igrača će zakasniti zbog obaveza. Danas smo se okupili u proširenom sastavu sa par igrača koji su igrali u Bačkoj, Senti i omladinskoj školi. Sa ponosom mogu da kažem da su sa nama Sili, Spremo, Jovanović, Gabrić, Đokić. Takođe, tu su i poznata lica Ćalasan, Banjac, Ljubenović, Matić, to su spartakovi igrači koji su igrali u drugim klubovima i sada će pokušati da se nametnu i da se neko od njih vrati prvom timu. Želimo da postignemo da igrači sa ovih prostora vrate i igraju za matični klub.Pripreme kreću to je dug proces, prvenstvo ove sezone počinje već 18. jula a prelazni rok traje do kraja avgusta. Pred nama je dva ipo meseca za kadrovske promene, što će biti dosta specifično. Ima zainteresovanih ekipa za naše igrače, pre svega tu mislim na Plavšića, Kovačevića, Janoševića kome je istekla pozajmica, zatim na Ilića, Miloševića, Maksimovića, Antonića, a u odnosu što bi se eventualno desilo odlascima moraćemo da se pojačamo. Moraćemo da pojačamo konkurenciju i nezavisno od odlazaka, jer nam predstoji značajno više takmičarskih obaveza, da nam ne bi bila tanka klupa. Što se tiče ambicija kluba, trudićemo se da uhvatimo priključak od 6 do 8 mesta i da budemo u gornjem karavanu pa da izbegnemo borbu za opstanak do koje smo u prošloj sezoni došli sticajem neugodnih okolnosti.

Šef struke Stevan Mojsilović izneo je više informacija vezanih za tok priprema. - Konačno smo se skupili i iako je bio kratak period između dve sezone, jedva čekam da izađem na teren i da krenemo da radimo. Igrači su došli raspoloženi, a znamo dobro šta nas čeka. Čeka nas prvenstvo koje počinje već 18. jula, a samo ove jeseni ćemo imati dvadeset i dva takmičarska kola uz mečeve Kupa. To je nešto novo na terenima Srbije i moramo da budemo spremni. Treba da imamo jako konkurenciju da, ako Bog da i iako mi uradimo sve kako treba na terenu, ispunimo ciljeve i da budemo u gornjem delu tabele kada odigramo tih trideset kola. Drago mi je da je Kopunović sa nama, trener sa ovog prostora koji radi u klubu je želja da se što više subotičana nađe u redovima kluba.

Predsednik Simović izneo je još podataka vezanih za infrastrukturu. - Veštački teren je u završnoj fazi, otvaranje bi trebao da bude krajem iduće nedelje i to predstavlja jednu veliku stvar za subotički fudbal. Druga krupna stvar je da bi Gradski stadion krajem avgusta nakon dobio dugo očekivane reflektore. Radiće se ubrzo i na sanaciji prvog pomoćnog terena, što izuzetno pozdravljamo. Sutra će biti doneta odluka o tome gde će klubovi koji nemaju reflektore da igraju svoje domaće mečeve. Može da nam se desi da kao domaćini svoje utakmice igramo u Novom Sadu u prvih četiri, pet kola.

Fudbaleri će do 20. juna raditi u Subotici. 21. juna putuju na Zlatibor gde će biti do 5. jula. Prvu kontrolnu utakmicu odigraće već u subotu u Novom Sadu protiv Vojvodine. Traže se protivnici za još koju kontrolnu utakmicu do Zlatibora gde će odigrati četiri prijateljska meča. Po dolasku u Suboticu 11. jula će odigrati generalnu probu sedam dana pred početak prvenstva.

Na prvom treningu pojavili su se: Lazović, Milić, Georgijević, Plavšić, Torbica, Maksimović, Kovačević, Farkaš, Jočić, Ivanović, Jondić, Fedin, Mezei, Žerađanin, Ljubenović, Matić, Banjac, Ćalasan, Manojlović, Sili, Gabrić, Jovanović i Đokić. Stefan Milošević i Stefan Ilić su sa U20 reprezentacijom na Svetskom prvenstvu koje se odigrava na Novom Zelandu. Miloš Manojlović je sa U19 reprezentacijom Srbije na turniru u Portugalu. Spremo privodi školsku godinu kraju pa je dobio opravdano odsustvo, a opravdano odsutni su danas bili i Janošević, Mirković, Antonić, Mrkela i Marković.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search