Bojan Županjac na širem spisku reprezentacije

Pet, 12.06.2015 - 00:38 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Rukometni klub Spartak Vojput pravo je osveženje i najveće iznenađenje u Super ligi Srbije. Osvojili su prvo mesto u regularnom delu Super lige, drugo u plej-ofu i bili finalisti Kupa Srbije. Drugim mestom u play offu obezbedili su plasman u regionalnu SEHA ligu. Jedan od onih koji se istakao dobrim igrama u celoj sezoni bio je Bojan Županjac, čime je zaslužio da se nađe na širem spisku "A" reprezentacije. 

Subotičani su ove godine imali i malo sportske sreće. U predposlednjem kolu play offa odigrali su nerešeno protiv Radničkog, a zbog poraza Partizana u Beogradu od Metaloplastike kolo pre kraja osigurali su drugu poziciju. – Igre koje smo pružili u toku Super lige Srbije su nagovestile finiš. Na kraju smo možda imali i malo sreće, nije zavisilo sve od nas, ali smo tu sreću i zaslužili. Imali smo par mečeva gde smo mogli bolje, i na strani i kući, ali se na kraju sve dobro završili. Pored Vojvodine smo bili najbolja ekipa u plej-ofu i to smo i na kraju opravdali pozicijom na tabeli - ističe Županjac.

Spartak Vojput je pružao odlične partije čime su privukli brojnu publiku u Hali sportova. – Bilo je dosta dobrih utakmica, ali se izdvajaju utakmice protiv Metaloplastike u Subotici gde smo odigrali dobar meč u kontinuitetu, a slično je bilo i u Šapcu. Tada smo bili pod pritiskom, jer je to bio početak plej-ofa, svi su imali iste šanse za dobar plasman. Naravno, bilo je i utakmica gde smo mogli i morali biti bolji. U par utakmica imali smo loših perioda bez postignutih golova. Analizirali smo to, takvih perioda mora biti što manje i moraju biti što kraći. Svako opuštanje protivnik iskoristi, a teško je ponekada vratiti se u dobar ritam.

Županjac ističe da je najveća snaga ove ekipe kolektiv: – Imali smo jak zajednički duh, i podjednakih četrnaest igrača od kojih niko ne odskače mnogo po kvalitetu. U rotaciji se to nije osetilo, trener je mogao da drži jak ritam u većem delu meča. Osetilo se to i u onim momentima kada smo imali dosta povređenih igrača, a opet smo beležili dobre rezultate.

Dobre igre u sezoni u dresu Spartak Vojputa obezbedile su Županjcu poziv na širi spisak reprezentacije – Sigurno da sam prezadovoljan sezonom i odnosom u Subotici, kako sa igračima, tako sa ljudima iz Uprave, ali i mojim igrama. Mislim da je sve to bilo vredno truda. Našao sam se na širem spisku reprezentacije Srbije, što je svakako velika čast. Nije mala stvar biti među najboljim igračima na svetu. Tu sam, daću sve od sebe, a ako dobijem šansu, potrudiću se da je iskoristim.

Sledeća sezona predstavljaće novi ispit za ovu ekipu. Učešće u SEHA ligi u kojoj se pored Spartak Vojputa nalaze velika rukometna imena kao što su Zagreb, Vesprem, Vardar, Tatran Prešov, Vojvodina, ... – SEHA liga je jedno veoma dobro organizovano i kvalitetno takmičenje koje će narednih sezona biti još jače jer se ide ka tome da pobednik možda ide u Ligu šampiona. Reč je o skupu najjačih ekipa u regionu, ali i Evropi. O tome govori i podatak da je na fajnal foru Lige šampiona bio Vesprem, a da su u četvrtfinalu ovog takmičenja igrala čak tri tima iz SEHA liga. Sigurno da to takmičenje nosi veliku težinu, veliki broj jakih mečeva, a velika je čast ugostiti u Subotici brojne kvalitetne ekipe. Igračima ne treba veći motivo osim toga što će imati motiv da se nadmeću sa nekim od najboljih igrača Evrope. Spartak Vojput ulazi u takmičenje kao tim koji nije mnogo poznat, ali treba da pružimo maksimum i da pokušamo da budemo iznenađenje takmičenja.

Ličnosti: 
Custom Search