Međunarodni dan joge na Paliću

Uto, 23.06.2015 - 21:58 -- bojana.juric

Generalna skupština Ujedinjenih nacija u rekordnom roku za manje od tri meseca od podnošenja predloga od strane indijskog premijera Narendra Modija sa rekordnom podrškom 175 zemalja članica svih 5 stalnih članova, 11. Decembra 2014. je usvojila odluku o priznanju 21. jJuna za Medjunarodni dan joge. Tim činom joga je priznata u svetu kao blagodet za zdravlje i dobrobit ljudi. Inače je to najduži dan na severnoj hemisferi i letnja ravnodnevnica tj. početak leta.

Indijski premijer i sam dugo godina praktikuje jogu i od ove odluke očekuje značajno poboljšanje medju nacijskih odnosa i globalno poboljšanje zdravlja ljudskog društva.

Povodom toga na Paliću na inicijaciju Indijske ambasade u Srbiji, pored Jedriličarskog kluba na otvorenom se organizuje priredba pod nazivom Joga fest Palić, u organizaciji Yoga Centra Subotica, jedne od najboljih joga škola u Srbiji,čiji osnivač Nemeth Zsolt licencirani Joga majstor priznat od prvog Indijskog Joga Saveza koji je do danas prerastao u medjunarodni Savez ( YAI ), koji kontroliše kvalitet rada Joga škola i učitelja.

Na Yoga festu su svi zainteresovani imali mogućnost da vežbaju i da upoznaju ovu drevnu veštinu odnosno neke njene bitne elemente koji se koriste u svakodnevnici i koji su u svetu najrasprostranjeniji.

Joga je inače jako širok pojam zbog toga je ona više stil života nego skup fizičke disajne i mentalne vežbe.

Program koji je Yoga Centar Subotica pripremio za Joga Fest i koji će sprovesti licencirani Joga instruktori Yoga Centra Subotica sa dugogodišnjim iskustvom omogućio je svim uzrastima da isprobaju Jogu.

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search