Podrška romskoj deci u inkluziji - Snažni od početka

Čet, 25.06.2015 - 08:28 -- nikola.tumbas
Stevan Nikolić o projektu - SNAŽNI OD POČETKA
Stevan Nikolić o projektu - SNAŽNI OD POČETKA

Na Otvorenom univerzitetu, 24.06., održana je Regionalna konferencija Podrška porodici i romskoj zajednici za podizanje dece ranog uzrasta „SNAŽNI OD POČETKA – DAM LEN PHAKA”.

Konferencija je održana u okviru Projekta „Snažni od početka: Romska deca, porodica i zajednica – unapređivanje roditeljskih veština i kućnog okruženja za učenje i razvoj“, koji su realizovali CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Obrazovno-kulturna zajednica Roma ,,Rromanipen“, Udruženje građana Roma „Ponos“, UG Edukativni centar Roma i Dečiji centar „Mali princ“.

Na Konferenciji su predstavljena  iskustva u primeni programa i otvorena veoma značajna pitanja o tome kako obrazovni, zdravstveni i sistem socijalne zaštite u saradnji sa udruženjima mogu doprineti unapređenju uslova u kojima odrastaju deca iz siromašnih porodica koja žive u neuslovnim naseljima.

Stevan Nikolić - U pitanju je bio razvoj dece do pet ipo godina, koji je bio realizovan u Nišu, Subotici, Beogradu i Kragujevcu. Tema je bila da se uporede rezultati različitih modela rada u različitim okolnostima: u Kragujevcu u urbanom delu, u Nišu je bio realizovan u romskom naselju, u Beogradu je bio u kontejnerskom naselju, a u Subotici u prigradskom naselju u prostorijama PU Naša radost u MZ Peščara.

Više o tome u prilogu...

 

Ličnosti: 
Custom Search