Megkezdődött a palicsi idegenforgalmi idény

Kategorija: 

Az idegenforgalmi idény kezdetén egész napos programmal várták az érdeklődőket. A palicsi turizmus gazdag potenciállal rendelkezik, bizonyítja ezt az is, hogy a Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetsége Aranyalma díjjal tüntette ki.

A Palics fürdő idegenforgalmi kiépítése 1845-ben kezdődött, mára már ismert turistahellyé vált. Sok külföldi látogatója van, közülük a legtöbben Magyarországról érkeznek. Fósz Edit, Magyarország: „Igazándiból, szoktunk átjárni, elég sokszor, nagyon szép, nagyon tiszta, csodálatosan szép ez a tó, ami nagyon régóta itt van nyilván és nagyon kedvesek az emberek, barátságosak és nagyon kellemes a környezet.”

Az idénynyitó rendezvényen gyerekprogramokkal is várták a kicsiket. A sok foglalkozások mellett a gyerekek akár ki is színezhették Palics valamely jellegzetességét. Kiosztották a régió idegenforgalmi lehetőségeinek bemutatásáért járó díjakat is, melyet az idén a Palicsi Állatkert, a Tonković borászat és a Summer3p zenei fesztivál érdemelte ki.

Palics egész nyáron várja az érdeklődőket, különböző rendezvényekkel. Pletl Ádám, turisztikai referens, Park Palics: „Kezdve a szörftől, a jógán keresztül, egészen a szalszatáncig, úgyhogy minden érdeklődőt szeretettel várunk a délelőtti, illetve a délutáni órákban kint a homokstrandon a programokat megtekinthetik az oldalunkon és a facebookon.”

Az idén, Moszkva mellet Palics is megkapta az Aranyalma díjat, melyet a Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetsége ítél oda. Miroslav Vasin, tartományi gazdasági titkár: „Az ami jellegzetes, ami nagyon fontos, hogy ebben az évben a turisztikai idénybe Paliccsal, mint az egyik legnagyobb turisztikai díj nyertesével lépünk be. A Turisztikai Újságírók Szövetsége, melyet a világ legismertebb újságírói alkotnak, az Aranyalma díjjal Palicsot a világ egyik legjelentősebb turisztikai helyévé rangsorolta.”
Szabadka polgármestere elmondta, Palics fejlesztési programjait prioritásként kezelik. Maglai Jenő: „Jó másfél évi munka után meg kell, hogy mondjam, hogy a jövőhéten lesz kitűzve a terminus, amikor valószínű, hogy 10 napon belül megtartjuk a közvitát, illetve bemutatjuk, és utána pedig közvitára bocsájtjuk az új mastertervét Palicsnak. Ez azt jelentené, hogy a terv elfogadása után megteremtődnének a feltéteke arra, hogy komoly külföldi beruházók jelenjenek meg.”

Egész napos programmal várták az érdeklődőket Palicsra az idegenforgalmi szezonnyitóra. Idén rengeteg rendezvénnyel készülnek a nyárra, amely hétről-hétre kikapcsolódást nyújthat az idelátogatóknak.

Custom Search