Hokejaši Spartaka drugi na Prvenstvu Srbije u inlajn hokeju

Uto, 30.06.2015 - 20:59 -- dejan.vukovic

Hokejaši Spartaka učestvovali su na prvom turniru Prvenstva Srbije (sezona 2015) u InLine hokeju koje je proteklog vikenda održno u Beogradu. Na Prvenstvu je učestvovalo ukupno 5 klubova: IHK Partizan, KHK Crvena Zvezda, HK Vitez, HK Gentlmens i HK Spartak.

Spartak je poražen u prvoj utakmici od prvog favorita Prvenstva, ekipe Partizana sa 10:1. Nakon početnog poraza subotičani su konsolidovali svoje redove, zabeležili tri pobede u nizu i na kraju osvojili drugo mesto. U odličnoj igri subotičana istakli su se određeni pojedinci, među kojim je golman Igor Vidaković koji je po prvi put branio na ovoj vrsti podloge. Pored njega istakao se i najefikasniji igrač HK Spartak, Zwick Andrej i dvojica najmlađih članova ekipe, Lošonci Adam i Subotić Srđan koji su maksimalno iskoristili ukazanu šansu i sasvim korektno odigrali sve utakmice u seniorskoj konkurenciji (iako su igrači selekcije u16).

Za HK Spartak su nastupili: Vidaković Igor, Fazekaš Đorđe, Večić Vladimir, Brestovac Uroš, Lošonci Adam, Zwick Andrej, Plavšić Dominik, Šandor Žolt, Dakić Srđan i Subotić Srđan. Trener: Brestovac Uroš

U Beogradu su u vrlo kratkom vremenskom periodu, u prethodnih mesec dana, postavljene dve specijalne podloge (specijalna vrsta plastike) u dve različite hale na kojima mogu da se igraju i zvanične međunarodne utakmice, što je klubovima u glavnom gradu u mnogome olakšalo sprovođenje trenažnih procesa i zasigurno brži napredak u igri, dok klubovi iz Novog Sada i Subotice i dalje svoje treninge održavanju na asfaltnim terenima.

Trenutna tabela: 

  1. IHK PARTIZAN   4 4  0  0 0  12  (40:7)
  2. HK SPARTAK    4  3 1  0  0    9  (17:20)
  3. HK VITEZ          4  2  2  0  0   6  (14:20)
  4. HK GENTLMENS 4  1  3  0  0  3  (13:24)
  5. KHK CRVENA ZVEZDA 4  0  4  0  0  0  (14:27)
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search