Igényes nyári programok az Aranykapu játszóházban

Kategorija: 

Harminc vakációzni vágyó kisgyerek jelentkezett a szabadkai Aranykapu játszóház nyári programjába. A heti két alkalomból álló programsorozat keretében az óvodások és a kisiskolások kézműves foglalkozásokon, palicsi sétán, könyvtárlátogatáson vehetnek részt, de a hagyományőrzés sem maradt ki a programból. Gyerekzsivajtól hangos az Aranykapu játszóház Szabadkán.

A Népkör Magyar Művelődési Központban a már második alkalommal megrendezett nyári esemény segítséget nyújt a szülőknek és gyermekeiknek egyaránt tartalmasan kitölteni a nyári hónapokat. Sutus Áront, a Népkör Művelődési Központ szakmunkatársa: “A gazdasági helyzetre való tekintettel is próbálunk jó kikapcsolódási lehetőséget olcsón nyújtani a szülőknek. Sokan vannak, aki nem tudnak elmenni nyaralni külföldre, és megpróbáljuk ilyen jelleggel is segíteni az itthon maradókat.”

A hat héten át tartó programsorozat megszervezése nem volt kis feladat, mert a sokszínűségre igyekeztek törekedni, mindezt úgy, hogy a hagyományőrzésé legyen a főszerep- tudtuk meg Béres Szinita, szervezőtől. “A legfontosabb, hogy a hagyományt megőrizzük , és hogy a gyerekek megismerjék egymást még jobban ez alapján. Hogy megismerjék a hagyományt, a gyerekjátékokat, a régi gyerekjátékokat. A néptáncot, a népviseletet, amiket tovább adhatnak, és játszhatnak, és látjuk, hogy játszák nélkülünk is.”

A játszóházba augusztus 6-áig továbbra is várják a gyerekek jelentkezését. Az Aranykapu játszóház nyári programjának első napján a gyerekek csak ismerkedtek, de építettek, rajzoltak és főzőcskéztek is.

Custom Search