Najavljen tradicionalni susret Old tajmer vozila

Uto, 30.06.2015 - 20:13 -- dejan.vukovic

Na današnjoj konferenciji za štampu najavljen je 17. po redu Međunarodni susret Old tajmer vozila koji će se održati uz podršku grada Subotice istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Sedamnaesti susret starih vozila u organizaciji Old tajmer kluba Subotica održaće se za dane vikenda od 3.-5. jula. Očekuje se dolazak oko 150 gostiju i oko 100 vozila. Izuzetno mi je drago što će na ovom međunarodnom susretu biti predstavnici iz velikog broja zemalja kao što su Mađarska, Nemačka, Austrija ali i iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. 

Više pojedinosti izneo je Tomislav Vidaković, predsednik kluba organizatora. -  Udreuženje je osnovano 1996. godine i ovo je 17 po redu susret Old tajmer vozila u našoj organizaciji. Želeli smo našim gostima da što više prezentujemo Suboticu kao turističku destinaciju pa smo samim tim tako koncipirali program dešavanja. Ubacili smo i elemente sportskog dešavanja u same susrete. Biće izuzetnih i veoma retkih vozila. Neka koja su proizvedene još prve prvog svetskog rata a biće i onih koji su nastali između dva Svetska rata. Broj eksponata svake godine se povećava. Subotičani će imati prilike da na glavnoj izložbi koja će se organizovati na Trgu oko Gradske kuće u subotu 4. jula od 17:30 časova vide veliki broj vrednih eksponata. U sklopu predstavljanja turističke destinacije posetićemo banju Pačir koja je nedavno otvorena, dok smo u nedelju planirali posetu termalnog bazena na Paliću.Treba znati da naše Udruženje od 60 članova, čak devedeset posto sačinjavaju članovi iz našeg grada. Raspolažemo sa preko 150 vozila i spadamo u najaktivnija Udruženja u regionu.

Satnicu dešavanja izneo Risto Radulović, član Upravnog Odbora Old tajmer kluba.  Prijem učesnika je u petak u Domu učenika Srednjih škola od 16 do 20 časova. Sledi večera uz tamburaše. Program počinje u subotu 4. jula ujutru u 8 časova kada kolona ide u Pačir. Po dolasku u Pačir sledi kupanje na navoj Banji i izložba vozila koja će tamo biti postavljena. Povratak u Suboticu sledi u 14 časova. Glavna izložba na Trgu Slobode biće postavljena od 17:30 časova, gde će publika imati mogućnost da glasa za najlepši auto i motor. Dodela nagrada će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće u 20 časova. U nedelju 5. jula od 7 do 10 časova održaće se berza tj prodaja delova u dvorištu Doma učenika. Konvoj se tada seli na muški štrand na Paliću gde će takođe biti postavljen izložba do 14 časova.   

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search