Najavljen rvački turnir Refik Memišević Brale

Čet, 02.07.2015 - 17:47 -- dejan.vukovic

Letnji meseci u Subotici biće obeleženi kvalitetnim rvanjem. Evropsko prvenstvo za kadete održaće se početkom avgusta, a kao uvertira za tako veliko takmičenje je 10. memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" koji se u subotu 4. jula održava u Hali sportova. Idealna je ovo prilika da savezni treneri provere formu svojih rvača mesec dana pre početka smotre najboljih u Evropi za taj uzrast. Ove godine turnir će biti izuzetno kvalitetan jer se prijavo čak 15 država tako da se očekuje oko 130 rvača. 

- Turnir Refika Memiševića je lepa uvertira pred kadetsko Evropsko prvenstvo koje će se održati u našem gradu od 1. do 10. avgusta. Rvački klub Sparetak ima najviše priznanja i medalja i sigurno je najuspešniji rvački klub u Evropi, tako da je dika i ponos našeg grada. - istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam. 

Više o samom turniru izneo je predsednik rvačkog kluba Andrija Romić - Takmičarski deo turnira održava se u subotu 4. jula sa početkom od 9 sati kvalifikacionim borbama. Svečano otvaranje je u 17 časova nakon čega će početi finalne borbe. Završetak turnira se očekuje oko 19 časova. Ovo je jednodnevni turnir, koji je najjači u Evropi za ovu generaciju. Idealna prilika za reprezentacije da provere svoje takmičare pred Prvenstvo Evrope koje će se održati u Subotici. Dolaze najbolji rvači Evrope, očekivali smo da će doći i Iran, međutim zbog problema sa vizama oni su odustali od dolaska. Dolaze Francuska, Finska, Austrija, Hrvatska, Estonija, Norveška, Češka, Nemačka, Švedska, Poljska, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Turska i Srbija. Ukupno 170 osoba od kojih je 130 rvača. To je do sada najmasovniji turnir a po prvi put ćemo raditi na tri strunjače. Sve borbe se prenose preko live striminga. Želimo da pokažemo i da se pohvalimo rvačkim klubom Spartak i gradom Suboticom. 

Na konferenciji za štampu prisustvovao je i prvi trener RK Spartak i ujedno selektor reprezentacije Srbije, Sreten Damjanović - Želeo bih samo da dodam da je turnir posvećen jednom velikom rvaču koji je postigao odlične rezultate. Bio je prvak sveta, dobitnik velikog broja medalja na Evrospkim, Svetskim ali i Olimpijskim igrama. Jako je lepo što se već po deseti put održava i drago mi je da ima masovnost. Turnir se uvek održava mesec dana pre početka Evropskog prvenstva i zbog toga uvek dolaze veoma kvalitetni rvači. Drago mi je da grad podržava naš sport a posebno ovaj turnir koji je nama izuzetno dragocen. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search