Babgulyást főztek a szabadkai Kertvárosban

Kategorija: 
Izvor: 

Számos összejövetelt tartanak a Kertváros Helyi Közösségben. A különböző események összehozzák az embereket, formálják a közösséget, és így hamarabb meg tudják valósítani elképzeléseiket.

Helfrich Éva, óvónő: „Azon kívül, hogy megismerkednek az emberek egymással, szerintem könnyebben tudjuk támogatni is a céljainkat, hogy a közösségben az embereknek szebb és jobb jövőt biztosítsunk.”

A babgulyásfőzést másodszor rendezték meg a helyi közösségben. Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai elnöke: „Ide a Kertvárosban, mindig jó szívvel jön az ember, mert olyan családias a hangulat. Úgy, mint a nagyobb családoknál, leülnek egy hosszú asztalhoz az emberek, VMSZ-esek és a VMSZ-t pártoló emberek. A jóakaratú magyar emberek leülnek az asztalhoz és egy babgulyás mellet megbeszélik az ügyes-bajos dolgaikat.”

A rendezvénnyel a magyar hagyományokat kívánják átörökíteni és a közösséget erősíteni. Horváth Tímea, listavezető: „A közösségfejlesztés, a közösségépítés. Az egymásba való kapaszkodás és az egymás mellett, egymással való életnek a megosztása a legfőbb cél itt mindannyiunk számára.”

A helyiek barátkozási estje kellemes hangulatban telt.

Custom Search