A Kínai Népköztársaság küldöttsége Szabadkán járt

Kategorija: 
Izvor: 

A Kínai Népköztársaság küldöttsége látogatott ma Szabadkára. Az eseményen Nenad Ivanisević, a szerbiai Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociálpolitikai Minisztérium államtitkára is részt vett.

A Kínai Népköztársaság küldöttségét fogadta ma a szabadkai Városháza kék termében Ilija Maravić, a város Képviselő-testületének elnöke. A találkozón jövőbeni gazdasági együttműködések terveiről is szó esett. Yang Zhiming, emberi erőforrásokkal és szociális biztonsággal megbízott miniszterhelyettes: „Örömmel látom és remélem, hogy az esetleges szabadkai befektetések nagy sikert jelentenének Szerbia és Kína együttműködésének.”

Nenad Ivanisević a találkozón elmondta, hogy a szerb kormány a fő prioritásai közé emeli a Kínai Népköztársasággal való együttműködést. „A mai szabadkai látogatás ötlete a város gazdasági lehetőségeinek bemutatása volt, azzal a céllal, hogy a külföldi beruházók felismerjék ezeknek a lehetőségeknek az értékét, ugyanakkor, hogy a borászat fejlesztéséről is tárgyaljunk ebben a térségen.”

A találkozón a Kínai Népköztársaság konkrét segítséget ajánlott fel ahhoz, hogy Szerbia stratégiai partnereket találjon a borászat fejlesztésére ebben a térségen.

Custom Search