Uspešno okončana Palićka regata

Pon, 06.07.2015 - 00:22 -- dejan.vukovic

Za dane vikenda na jezeru Palić održala se 53. Internacionalna veslačka regata „VOJVODINA OPEN“ koja je jedno od najvećih veslačkih i sportskih događaja u Vojvodini.

Na regati su ove godine učestvovali takmičari iz četiri zemalje iz regiona (Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Srbija) sa 20 klubova i oko 350 vrhunskih veslača – takmičara, trenera, ljudi iz logistike. Pravo učešća imale su sve takmičarske kategorije za muškarace i žene, u svim veslačkim disciplinama, a organizovana je i trka mlađih pionira do 11 i 12 godina, zatim posada nacionalnih reprezentacija zemalja učesnica, kao i univerzitetskih osmeraca.

Regata je bila i izborna posebno za mlađe seniore među kojima se takmičio i subotičanin Martin Mačković sa svojim kolegom Viktorom Pivarčijem u dubl skifu za lake seniore. Prvog dana su trijumfovali sa vremenom 6:36:39, ispred odličnog hrvatskog dvojca David Šian - Mario Veki koji su ušli sa vremenom 6:41:93, treći je bio dubl Dušan Milovanović - Jovan Popović sa 6:52:48. Ovom pobedom nametnuli su se selektoru za predstojeće Svetsko Prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine) koje će se za tri nedelje održati u Plovdivu.

Mačković je bio zadovoljan posle trke u subotu - Zadovoljan sam trkom sa obzirom da nismo puno trenirali zajedno pošto obojica treniramo u Americi. Kada smo se vratili vežbali smo prvo u nekoj drugoj kombinaciji ali smo se vratili i dvojac pre desetak dana. Ostvarili smo solidno vreme, išli smo dosta brzo. Pobedili smo hrvate iz Iksuza koji su ozbiljni veslači, stariji od nas i učesnici Olimpijskih igara. Osvajali su mnoge medalje na velikim takmičenjima ali smo ih pobedili. trka je bila izborna i milsim da smo zadovoljavajuće izveslali. Sada se spremamo za Svetsko prvenstvo do 23 godine i možda za seniorsko prvenstvo. 

Mačković i Pivač su trijumfovali i drugog dana regate kada su ponovo bili najbolji. Iza sebe su ostavili dvojac Milovanović / Popović kao i dvojac Selaković/Dimitrijević koji je bio treći. 

Trke je posmatrao i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije - kao i svake godine Internacionalna regata Vojvodina Open je jedna od najznačajnijih u našoj zemlji. Tradicionalna dobra organizacija i učešće najboljih veslača iz Srbije pogotovo onih mlađih obezbeđuje da ova regata ima svoje značajno mesto. Nalazi se i u kalendaru Svetske veslačke federacije. Regata je ujedno izborna za naše reprezentativce koji će nastupi na Svetskom Prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine.  

Svi rezultati prvog dana,  svi rezultati drugog dana

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search