Novi trijumf Marka Ziđarevića

Ned, 26.07.2015 - 01:42 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

U ovim vrućim letnjim danima razgovarali smo sa veoma uspešnim subotičkim hokejaškim trenerom koji dugi niz godina radi van matične zemlje. Trenutno se nalazi na odmoru u Subotici, a svake godine se predstavi i sa novim uspehom. Ovoga puta osvojio je zlatna medalju na Prvenstvu Azije, sa reprezentacijom Kuvajta. 

– Kuvajt je bio domaćin Prvenstva Azije, a seniorska reprezentacija ove zemlje je osvojila prvo mesto u našoj grupi, a uz trofeje i medalje smo ostvarili plasman u viši grupu takmičenja. U okviru takmičenja smo odigrali pet utakmica i zabeležili pet pobeda. Najveći rivali su nam bili Singapur i Malezija, ali smo i te utakmice uspešno rešili - rekao je Marko

Uspeh na Prvenstvu Azije stigao je nakon dobro odrađenih priprema. – Radili smo tri ciklusa priprema, dva puta smo bili u Švedskoj, jednom u Kataru, a čitave pripreme su trajale dva i po meseca. U prvom delu smo radili tri puta na dan, u drugom dva puta, a odigrali smo preko dvadeset utakmica.

Ostvaren je dobar rezultat što predstavlja dobru najava za najvažnije takmičenja koje se igra za dve godine. – Sve ovo radimo da se što bolje pripremimo za 2017. godinu, tada se u Japanu održavaju Azijske olimpijske igre. Do tada, naredne godine, imamo Golfski turnir, ponovo Prvenstvo Azije, a ako nas u svoj sistem takmičenja primi IHF, međunarodna hokejaška federacija, onda i Svetsko prvenstvo gde bi startovali u Diviziji 3.

Marku Ziđareviću je ovo već četvrti ugovor sa selekcijom Kuvajta, pre toga je uspešno radio deset godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je prvak Azije sa Emiratima i Kuvajtom, sa Emiratima je stigla i azijska olimpijska medalja, a bio je tu još niz uspeha i priznanja. Recept za uspeh je, prema Ziđareviću, jednostavan. – Već je veliki izazov otići od kuće, a još je veći da napraviš nešto. Iza rezultata stoji samo rad, postoji samo izreka „Hoću, mogu, moram”. Imao sam ovoga puta i značajnu pomoć. Posle dužeg vremena smo Bojan, moj sin, i ja bili zajedno. On je radio kao pomoćni trener, u jednom delu je igrao i pripremne utakmice, i mnogo mi je pomogao u stvaranju ovog rezultata. 

 

Custom Search