Gyilkossággal végződött a migránsok összetűzése

Kategorija: 

Gyilkosság történt a szerb-magyar határhoz közeli Királyhalmon. Egy illegális bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült, amikor hétfő hajnalban két migráns csoport összeverekedett. A sérült bevándorlót a Szabadkai Közkórházban látták el, az áldozatot pedig elszállították. A tetthelyre kiérkező rendőrök kora délutánig helyszíneltek.

Sors Mátyás napszámból élő férfi hétfőn hajnalban egy helyi gazda földjén dolgozott. Hirtelen hangoskodásra lett figyelmes. Elfutott abba a gyümölcsösbe ahonnan a kiabálást hallotta. A gyümölcsfák között migránsok dulakodtak. Riasztotta a rendőrséget, akik nemsokkal később kiértek a helyszínre. Mátyás találta meg annak a migránsnak a holttestét, akit társai agyonszúrtak. „Meg volt vágva egy bicskával. A bicska is ott volt egy kicsit feljebb hagyva. Nézem, mondom mi történt ezzel? Ez a szurkálás, ezt csinálják. Én nem tudom mi van velük.”

A tetthely környékét a hétfő délelőtti órákban elkerítették a rendőrök, akik az esettel kapcsolatban a nyomozás érdekében nem kívántak nyilatkozni. Annyit azonban megtudtunk, hogy a halottaskocsi kiérkezésünk előtt szállította el az áldozat holttestét. A dulakodásban egy illegális bevándorló megsebesült, akit a Szabadkai Közkórházba szállítottak, és itt láttak el sérüléseit. Susana Obradović, szóvivő, Szabadkai Közkórház: „Behoztak egy huszonhat éves afganisztáni férfit, akinek két szúrt sebe volt, egyik a bal könyöke felett, míg a másik szúrás a csípője bal oldalát érte. A beteget kivizsgálták, majd a sürgősségi osztályon ellátták a sérüléseit. Mivel mint kiderült nem voltak életveszélyesek a sérülései, ezért rendőri kísérettel távozott.”

A királyhalmiak az eset óta nagyon félnek.
Szabó Katalin: „Összeverekedtek és megszurkálták egymást. Halott is van és sebesült is. Hiába szaladgálnak a rendőrautók, de sehol semmi sem történik, hogy jobb legyen.”
Bodó Erzsébet: „Reggel láttam, hogy jött a mentőkocsi, jöttek a rendőrök. Hallottuk, hogy leszúrtak ott valakit.”
Katona Róbert a helyi közösség közgyűlésének elnöke elmondta, hogy naponta több száz bevándorló halad át a településen. Van, hogy ordítva, randalírozva vonulnak végig. Letapossák a gyümölcsösöket, megrongálják az elkerített földterületek kerítéseit. A helyzet tarthatatlan. „Igazából rettegnek. Nem tudnak mit tenni. Bezárják az ajtókat, és csak várják, hogy elvonuljon a tömeg. Felhívtuk a rendőrség, a kommunális rendőrség, illetve a határőrség figyelmét a problémákra. Ígéretet kaptunk az erősebb rendőri jelenlétre, de hát most ez az eset megtörtént.”

A királyhalmiak eddig volt, hogy vizet, vagy kenyeret adtak az átutazónak. Olyan is akadt, aki éjszakára az udvarába beengedte a migránsokat. Ezek után azonban meggondolják, hogy kinek nyitnak ajtót – mondják a helyiek.

Custom Search