Spartak Vojput započeo sa pripremama

Uto, 28.07.2015 - 01:12 -- dejan.vukovic

Ekipa Spartak Vojputa zvanično je započela sa pripremama za novu sezonu. Osvajanjem drugog mesta subotičani su obezbedili plasman učešća u regionalnoj SEHA ligi, jednoj od najjačih u Evropi gde će se takmičiti sa velikanima kao što su Veszprem, Zagreb, Vardar, Tatran, Meškov. Pored toga subotičane će igrati u EHF Kupu gde se u drugom kolu sastaju sa pobednikom iz duela beligijske ekipe Hubo Heeselt i turskog Kajzerija.

Učešće u takvom društvu podrazumevalo je da se ekipa dodatno pojača i osveži pa je Uprava kluba u početku dovela reprezentativnog pivota Dražena Basarića koji je došao iz Radničkog i već kao član Spartak Vojputa bio deo Univerzitetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Univerzijadi. Na mesto desnog beka doveden je Milan Žegarac a na poziciju desnog krila, Borislav Ljubojević koji je igrao u Mojkovcu a zatim u PKB. Ekipa je juče pojačana za dva nova kvalitetna igrača, Marka Perovića jednog od najperspektivnijih levih krila u Srbiji i golman Dražen Stojanović koji je došao iz Hrvatske Premijer lige Vinkovačke Spačve.

- Spartak Vojput je sa novim igračima bar za stepenik jači u odnosu na prošlu godinu - istakao je sportski direktor Ratko Vujović i dodao. - Uz postojeće igrače na koje smo se oslanjali u prošloj sezoni i sa ovom dopunom sigurno jači ulazimo u novu sezonu. Prvu utakmicu igramo sa Vojvodinom 29. avgusta i u svaku utakmicu idemo sa pobedom i da iznenadimo protivnika. Očekujem da budemo spremni do tada i pružimo dobru igru.

Igrače je na početku pozdravio Vukoslav Vukoslavović, predsednik Skupštine kluba koji im je poželeo puno sreće i dobrih rezultata u novoj sezoni - Pozdravljam vas ispred Uprave sa željom da nastavimo tamo gde smo stali prošle godine. U istom ritmu sa istim uspesima sa istom voljom. Ove godine smo se pojačali na onim mestima gde smo bili slabiji i sa velikim optimizmom očekujemo novu sezonu. Igraćemo SEHA ligu jednu od najjačih u Evropi gde ćemo se boriti i pokazati da smo prava ekipa. Naše ambicije su da se borimo i da poikažemo da smo prava ekipa. Možda nemožemo da pobedimo Veszprem, ali možemo da se borimo i da pokažemo da se u Subotici igra dobar rukomet. Očekuje nas i drugo Evropsko takmičenje gde su nam ambicije da odemo što dalje. Iz ovih teških utakmica treba da izađemo jaki i iskusniji i da u play offu na kraju pokažemo ko je najjača ekipa u Srbiji. Prošle godine smo uradili čak i više nego što smo očekivali i zato u ovu sezonu ulazimo spremniji i sa željom da odemo i korak dalje. Želim vam dobro zdravlje, dobre uspehe i da se nastavi dobra atmosfera koja nas je i dovela do ovakvih rezultata.

Trener Branislav Zeljković nadovezao se sa sportskim planom. - Protekla sezona je bila prava i u njoj su postignuti rezultati van svih očekivanja. Nismo ih postigli našim posebnim kvalitetima, pošto je bilo igrački boljih ekipa ali je ekipa koja se takmičila prošle sezone imala odličnu atmosferu. Bili ste pravi drugari i pravi momci i želeo bih da takva atmosfera bude i ove godine. Imaćemo tešku sezonu, neće to biti kao prošla kada smo većinu pobeđivali i da nas to nosi. Mi možemo rezultatski da loše prođemo, ali moramo dati svoj maksimum na terenu. Ima ekipa koje ćemo pobeđivati i na svaku ćemo ići na pobedu, ako neko bude bolji i nadigra nas čestitaćemo mu sportski. Ekipa je ojačana, odabrani su pravi momci, i pravi takmičari koji će se sigurno uklopiti sa ostatkom ekipe i neće ni jednog trenutka remetiti atmosferu.

Zeljković je najavio i sistem rada - Već danas počinjemo sa radom. Prvu nedelju ćemo raditi napolju, počinjemo sa vežbama snage i izdržljivosti. Već sledeće nedelje počinjemo sa loptom i ulazimo u Halu. Obaveze nam dolaze već 29 avgusta kada igramo Prvo kolo SEHA lige u kojem igramo protiv Vojvodine u Novom Sadu. Odigraćemo sedam prijateljskih utakmica među kojima su i dva turnira, jedan u Mađarskoj i u Riđici. Biće dovoljno vremena da uklopimo sve igrače. Druge obaveze u Evropi su nam početkom oktobra i mislim da možemo proći dalje protiv belgijske ili turske ekipe.

Po završetku prozivke ekipa je odradil aprvi trening u Dudovoj šumi, gde će sutra nastaviti sa radom i daljim pripremama na poboljšanju fizičke spremnosti. Svi igrači su bili prisutni osim Vukašina Rakocije koji se nalazi na pripremama sa kadetskom reprezentacijom Srbije. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search