Učešće privrede Srbije u Evropskom ekonomskom istraživanju za 2016. u organizaciji Eurochambres

Kategorija: 
Izvor: 

Učešće privrede Srbije u Evropskom ekonomskom istraživanju za 2016. u organizaciji Eurochambres

Pozivamo Vas da uzmete učešće u Evropskom ekonomskom istraživanju za 2016. u organizaciji Asocijacije evropskih komora (u daljem tekstu Eurochambres) i Privredne komore Srbije.

Asocijacija evropskih komora (u daljem tekstu Eurochambres) u okviru svog redovnog godišnjeg istraživanja poslovne klime i poslovnih očekivanja u Evropi za narednu godinu organizuje anketiranje evropskih privrednika. Ovo ekonomsko istraživanje sprovode privredne komore članice Eurochambres. Na ovaj način se dobijaju informacije i očekivanja od oko 70.000 privrednika iz zemalja članica Evropske Unije (EU) i zemalja kandidata za ulazak u EU.

Privredna komora Srbije je kao članica Eurochambres uključena u ovo istraživanje od 2013. godine s obzirom da je Srbija kandidat za ulazak u Evropsku Uniju.

Učesnici u istraživanju su privredni subjekti iz proizvodnih i uslužnih sektora koji su zamoljeni da daju procenu svog poslovanja za narednu godinu u odnosu na šest ekonomskih indikatora: poslovno poverenje, prodaja na domaćem tržištu, prodaja na inostranom tržištu, broj zaposlenih, investicije kao i novi izazovi.

Ova istraživanja su se pokazala kao tačan i pouzdan pokazatelj ekonomskih rezultata na regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou zbog čega omogućavaju dragocenu procenu onoga što će se dešavati u narednih godinu dana.

Molimo Vas da popunjavanjem Upitnika u prilogu uzmete učešće u ovom istraživanju. Anketa je anonimna. Popunjeni upitnik možete dostaviti poštom, putem faksa ili emaila najkasnije do 20.08.2015. godine kako bismo u predviđenom roku mogli da ih objedinimo i izvršimo analizu privrednih kretanja i očekivanja za 2016. u Srbiji.

Rezultati istraživanja na evropskom nivou će biti objavljeni u publikaciji Eurochambres pod nazivom Evropsko ekonomsko istraživanje – 2016 i na zvaničnom sajtu Eurochambres www.eurochambres.eu.

Kontakt telefon za sva dodatna pitanja je 011/ 3300900/398 ili 064/6093398, osoba za kontakt  e-mail: [email protected].

PREUZMITE: Upitnik

 
 

 

Tagovi: 
Custom Search