Fudbaleri Spartaka dočekuju Mladost

Čet, 30.07.2015 - 23:29 -- dejan.vukovic

Subotičani u subotu 1. avgusta na Gradskom stadionu od 18 časova dočekuju ekipu Mladosti u meču 3. kola Super lige. U prva dva kola Spartak je osvojio samo jedan bod. Manjak bodova nije obeshrabrio fudbalere i stručni štab već je naprotiv pojačalo volju i želju za radom. Povodom predstojeće utakmice u prostorijama kluba održana je konferencija za štampu na kojoj su prisustvovali šef struke Stevan Mojsilović i prvotimac Srđan Plavšić.

Stevan Mojsilović se prvo osvrnuo na probleme koje ima u sastavljanju tima: - Odigrali smo dve utakmice i osvojili samo jedan bod, iako smo na tim utakmicama stvorili dosta šansi, oko desetak prilika. Na početku prvenstva imali smo dva sigurna startera, Nemanju Milića najboljeg strelca u prošloj sezoni i kapitena Vladimira Torbicu, koji je naš najiskusniji i najkvalitetniji igrač. Desio nam se peh da su se obojica povredila, Torbica protiv Radnika a Milić u 70. minutu na prošlom meču. To je veliki hendikep za nas jer će izostati u utakmici protiv Mladosti. Sa druge strane to je prilika za igrače koji čekaju priliku, da se pokažu i dokažu. Prilika je za Ilića, Georgijevića, Živkovića i Ivanovića da se raspucaju i stvore jednu zdravu konkurenciju u fazi napada.

Šef se zatim okrenuo narednom rivalu - Dolazi nam ekipa Mladosti, koja ima dobru, stabilnu takmičarsku ekipu, koja je prošle godine osvojila 6 mesto. Doveli su 6-7 igrača onih koje je moj kolega Milovanović hteo i stvorili su jednu snažnu ekipu koja je blagi favorit protiv nas. Očekujem da moji igrači sprovedu na terenu, sve ono što radimo na treningu, i ako damo svoj maksimum biće i šansi i golova a naravno i bodova. Imamo jako mlad tim, sastavljen od igrača koji su mnogo toga u Spartaku propustili koji nisu dovoljno taktičko-tehnički obučeni za seniorski fudbal. Zbog svega toga mi moramo da radimo svaki dan na otklanjanju tih nedostataka i usavršavanju onog pozitivnog što poseduju. Radimo puno na njihovom individualnom razvoju, na tehnici, na taktici. Uveli smo dosta novina, poslednja je da igrači imaju zadatak da sami analiziraju utakmicu koju su odigrali, da obrade video snimak utakmice, da izdvoje svoje najbolje i najlošije situacije, onda to zajedno analiziramo. Želim da ih pohvalim za motivaciju koju imaju za to. Za dobar rezultat je međutim potrebno vreme. Mi radimo još više i još bolje i sa punim poverenjem šaljem moje momke u fudbalsku bitku protiv Mladosti sa uverenjem da će dati ono najbolje od sebe i sa verom da ćemo pobediti.

Srđan Plavšić, mladi prvotimac Spartaka očekuje prvu pobedu. - Što pre treba da zaboravimo utakmice iz prva dva kola i treba da se okrenemo našem narednom rivalu, ekipi Mladosti iz Lučana. Moramo izvući pouke iz dosadašnjih utakmici i očekujemo da ćemo doći do prvog trijumfa u Prvenstvu. Koristim ovu priliku da pozovem Subotičane da nam pruže neophodnu podršku u subotu.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search