Završeno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete

Pon, 10.08.2015 - 00:57 -- dejan.vukovic

Nakon šest dana promocije najboljih kadeta „starog kontinenta“ završeno je Prvenstvo Evrope koje se od 4. do 9. avgusta održavalo u Subotici. Završnog dana Šampionata okončano je takmičenje u grčko-rimskom stilu, čime je spuštena zavesa na dobro organizovano takmičenje u Subotici. U generalnom plasmanu prvo mesto pripalo je selekciji Rusije, ispred reprezentacije Gruzije koja je bila odlična tokom drugog dana takmičenja, dok je treće mesto zauzela selekcija Turske.

Rezultati poslednjeg dana,

  • 46 kg: 1. Kerem Kamal (TUR), 2. Giorgi Shotadze (GEO), 3. Anzor Karagulov (RUS), Zaur Nuriyev (AZE),
  • 54 kg: 1. Leri Abuladze (GEO), 2. Dmitry Chigirev (RUS), 3. Ahmet Uyar (TUR), Tigran Minasyan (ARM),
  • 63 kg: 1. Aivengo Rikadze (GEO), 2. Parviz Nasibov (UKR), 3. Fatih Demir (TUR), Aslan Tolov (RUS),
  • 76 kg: 1. Islam Opiev (RUS), 2, Dmytro Kiiashok (UKR), 3. Temur Tchkuaselidze (GEO), Stasimir Doychinov (BUL),
  • 100 kg: .1 Jamal Feyziyev (AZE), 2. Sharap Alikhanov (RUS), 3. Istvan Berei Lenard (ROU), Robert Ersek (HUN).
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Borbama za medalje koje počinju u 17 sati završava se Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete. Subotica večeras ispraća i takmičare u završnim kategorijama grčko-rimskog stila.

U finalnim borbama sastaju se, do 46 kg: Giorgi Shotadze (GEO) – Kerem Kamal (TUR), do 54 kg: Dimitry Chigriev (RUS) – Leri Abuladze (GEO), do 63 kg: Parviz Nasibov (UKR) – Alvenko Rikadze (GEO), do 76 kg: Dmytro Kiiashok (UKR) – Islam Opiev (RUS), 100 kg: Jamal Feyziyev (AZE) – Sharap Alikhanov (RUS).

Poslednjeg dana takmičenja Srbija neće imati borca za medalju. Najbliži takvom plasmanu bio je Adam Katona. On je pobedio u osmini finala Emiliyana Georgieva iz Bugarske, potom ga je u četvrtfinalu savladao Dimitry Chigriev (Rusija), ali ga je i povukao i repasaž. Na žalost, tu je zaustavljen od strane...

detaljnije
Post date: Ned, 09.08.2015 - 15:55

Završna dva dana takmičenja Prvenstva Evrope u rvanju za kadete rezervisana su za takmičenja u grčko-rimskom stilu. Pretposlednjeg dana evropskog rvanja u Subotici održane su borbe u kategorijama do 42 kg, do 50 kg, do 58 kg, do 69 kg i do 85 kg. Domaća publika je najviše pratila borbe u kategoriji do 50 kg u kojoj je nastupao srpski reprezentativac Sebastijan Kolompar. On je u kvalifikacionom delu takmičenja savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, a potom je, u osmini finala, savladan i Mykola Yakhontov iz Ukrajine. Voljom žreba četvrtfinale mu je donelo susret sa prvim favoritom, Eminom Sefershaevim iz Rusije, koji je brzo završen pobedom gostujućeg takmičara. Kako je Rus prošao u finale, povukao je i Kolompara u repasaž, a srpski reprezentativac je savladao Rajabalija...

detaljnije
Post date: Sub, 08.08.2015 - 16:54

Danas, u petak, 7. avgusta, privodi se kraju druga celina Prvenstva Evrope u rvanju za kadete, takmičenje u ženskom rvanju. Tokom prepodevnog dela programa završene su borbe, zaključno sa polufinalima, u kategorijama do 40 kg, do 46 kg, do 52 kg, do 60 kg i do 70 kg.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju u taboru Italije i Rusije, jer će se po dve devojke ovih reprezentacija boriti za titulu najbolje u Evropi.

Od 18 sati počinju borbe za medalju, a za titule prvakinja Evrope boriće se Maria Cioclea (ROU) i Teresa Lumia (ITA) (do 40 kg), Lisa Ersel (GER) – Emanuela Liuzzi (ITA) (do 46 kg), Alicja Czyzowicz (POL) – Alina Kazymova (RUS), Angelina Lysak (UKR) – Maria Lachugina (RUS) (do 60 kg) i Raquel Rama (ESP) – Denise Strom (SWE) (do 70 kg).

Post date: Pet, 07.08.2015 - 17:52

Trećeg dana Prvenstva Evrope u rvanju za kadete koje se do 9. avgusta održava u Subotici pripao je devojkama, odnosno takmičarkama u prvih pet kategorija. Kao i ranijih dana, pre podnevni program je obuhvatao kvalifikacione mečeve, a potom i mečeve osmine finala, četvrtfinala i polufinala, a sam program je trajao nešto kraće zbog manjeg broja takmičarki. Ipak, to nije umanjilo atraktivnost nastupa na strunjačama, a više zemalja je pokazalo da ima kvalitetne pobornike rvanja među „nežnijim polom“. O tome govori podatak da su predstavnice čak jedanaest zemalja osvajale medalje. Najviše, četiri, imale su reprezentativke Rusije, ali među njima nije bilo ni jedne zlatne.

Rezultati,

  • 38 kg: 1. Ekaterina Jermolova (LAT), 2. Zelfira Alakbarli (AZE), 3. Celine Mehner (GER),...
detaljnije
Post date: Pet, 07.08.2015 - 00:42

U sredu, 5. avgusta, drugog dana takmičenja na Prvenstvu Evrope za kadete koje se održava u Subotici, okonačno je takmičenje u slobodnom stilu. Za drugi dan takmičenja vođene su borbe u kategorijama do 46 kg, do 54 kg, do 63 kg, do 76 kg i do 100 kg, a najviše uspeha drugog dana takmičenja imala je Jermenija koja je osvojila dve zlatne medalje i jednu srebrnu, dok je Rusija takođe osvojila dva zlata, ali i jednu bronzu. Najviše medalja, četiri, osvojila je Gruzija, koja je imala dva srebra i dve bronzane medalje. Kada su se sumirali ekipni rezultati, prvo mesto osvojila je reprezentacija Gruzije, drugoplasirana je bila selekcija Turske, dok je reprezentacija Rusije takmičenje u slobodnom stilu završila kao trećeplasirana selekcija Evrope.

Rezultati drugog dana takmičenja,

... detaljnije
Post date: Sre, 05.08.2015 - 23:50
Custom Search