Odbojkašice Spartaka započele sa pripremama

Sre, 12.08.2015 - 00:44 -- dejan.vukovic

Deset nedelja pre početka prvenstva ŽOK Spartak započeo je sa pripremama za nastupajuću sezonu. U nastupajućoj sezoni odbojkašice Spartaka će se takmičiti na tri fronta, Prvenstvo, Kup i takmičenje u Evropi, Cev Kupu. 

Ekipa je pretrpela određene promene u igračkom kadru a posebno u stručnom delu. Novi kondicioni treneri su Nikola Matić i vrlo iskusni trener Dejan Mandarić koji je radio višegodina u odbojkaškom Klubu Vojvodina u Reprezentaciji Srbije i atletskom klubu Partizan. Novi pomoćni trener je Aleksandar Kapriš iz Novog Sada. U igračkom kadru, klub je napustila Marta Drpa i Tanja Matić, dok se ekipa pojačala sa novim tehničarem Lanom Dabić koja je dve godine igrala u Fransuskoj a poslednju sezonu provela u Mađarskoj, dok je napoziciji korektora došla Aleksandra Jocić, odbojkašica sa malom pauzom koja se priključila ekipi i pokušaće da se nametne prvom treneru. 

Više o samim pripremama rekao je sportski direktor Zoran Olajić - Prvenstvo nam počinje 18 oktobra znači imamo punih deset nedelja da se pripremimo, što je sasvim dovoljno da ekipa uđe u zadovoljavajuću formu. Ove godine igramo na tri fronta, pored Prvenstva i Kupa ponovo ćemo se takmičiti i u Evropi u Cev Kupu. Smatram da ova ekipa ima potencijala za to. Pokušaćemo da u Prvenstvu razigramo i mlade igračice i da dobijemo jednu ili dve iz naših redova kao što je to prošle godine bilo sa Jelenom Oluić. 

Odbojkašice će pripreme odraditi u Subotici uz veliki broj prijateljskih utakmica. - Odigraćemo niz prijateljskih utakmica i već smo zakazali tri turnira. Kompletne pripreme ćemo obaviti u Subotici, gde imamo malih poteškoća zbog zauzetosti Hale Sportova gde se odigravaju mnog avelika takmičenja. Upravo je završeno Evropko Prvenstvo u rvanju a uskoro počinje Balkanski šampionat u odbojci. Nama je ipak zadovoljstvo što Subotica razvija sportski turizam koji donosi određene prihode. Druga i treća ekipa su već krenuli sa pripremama. Druga ekipa će igrati u drugoj ligi višem stepenu ranga u odnosu na prošlu sezonu. Imamo dobar potencijal i očekujem da ćemo u narednim godinama imati četiri do šest igračica koje će moći da odgovore obavezama Prve ekipe. - rekao je Zoran Olajić.  

Jedna od najboljih igračica u prošloj sezoni bila je Tanja Sredić - Odmorile smo se i danas okupile za početak priprema. Mukotrpno smo radili prošle sezone i ostvarile dobar plasman, očekujem da će tako biti i u novoj sezoni. Imamo dobar sklop trenera pa se nadam da možemo ponoviti dobar uspeh. Nakon duže pauze igraćemo ponovo Evropu, što željno iščekujemo. Volele bih da ponovim svoju dobru igru a uz malo sreće i truda da pužim još bolje partije. 

Prvo pojačanje u klubu je Lana Dabić koja je protekle tri godine provela u inostranstvu. - Oduvek sam želela da igram u klubu kakav je Spartak. Svi znamo da subotička publika voli odbojku i da se utakmice ovde igraju pored punom dvoranom. Protekle tri godine sam bila u inostranstvu i moram reći da je lep osećaj vratiti se kući a ovde se osećam kao da sam domaći igrač. Ovde se dobro radi i trenira što je za mene izuzetno bitno. Spartak je već par puta bio drugi u poslednjih par godina i mislim da je došlo vreme da se popnu stepenik više. Imamo mlad i talentovan tim koji je sposoban da napravi nešto više. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search