Mennyi migráns érkezett valójában?

Kategorija: 
Izvor: 

Óriási kihívás előtt áll a szabadkai városvezetés, a migránsok ugyanis tömegesen érkeznek a településre – nyilatkozta Maglai Jenő polgármester. Az utcákon egyre több rendőrt látni. A fokozott jelenlét az esetleges incidensek megelőzése miatt fontos.

Kézben tartják a dolgokat az illetékesek, a szabadkaiaknak nincs okuk az aggodalomra – emelte ki Maglai Jenő. A polgármester, arra a kérdésre, hogy mennyi migráns érkezett a városba előző éjjel, kitérő választ adott. „Tegnap nagyon sok. Nem merem megmondani az összeget, mert ha ezt a szabadkaiak tudnák, akkor baj lenne belőle.”

A szabadkai buszpályaudvaron napközben körülbelül 50 migráns tartózkodik, estére azonban jelentősen megnövekszik a számuk. Egyesek sátrat állítottak fel a közelben.
Miodrag Stojković, а Subotica-trans Utasszállító Közvállalat segédigazgatója elmondta, a késő esti órákban akár húsz busz is érkezik a pályaudvarra tele migránsokkal. „Nyolc óra körül 11 Niš Express járat, este tíz körül pedig további 8 Autokodex busz. Az utóbbi nyolc nem egyszerű busz volt, hanem emeletes busz, illetve nagyobb busz. Becslésem szerint 1000-1100 ember érkezett.”

Honatano, a 16 éves afgán fiú is az esti járattal érkezett. Barátaival Németországban próbálna szerencsét. „Afganisztánban háború van, ott veszélyben van az életünk, ezért szeretnénk Németországba menni.”

A szabadkai téglagyár környéke szinte kihalt volt kedd délután. Néhány család pihent csak ott, de ők is csak pár órát tartózkodnak a gyár területén.

A hétfő este Szabadkára érkezett több száz migráns közül kedd délutánra már csak néhányan maradtak itt, többségük már Magyarország felé vette az irányt.

Custom Search