Srbija pobedom započela turnir Stevan Ćele - Vilotić

Pet, 04.09.2015 - 02:08 -- dejan.vukovic

Srbija - SAD 3:1 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 300. sudija: Slaviša Radovanović (Srbija). Strelci: Jović u 21, Šaponjić u 68. i 78. minutu za Srbiju, a Skot u 70. minutu iz penala za SAD. Žuti kartoni: Mijailović, Janković (Srbija), Lindli (SAD).

Srbija: Nikolić, Mijailović, Gudelj (69. Šarenac), Zličić (69. Karišić), Stojanović, Zlatković (51. Stanković), Špoljarić (49. Janković), Jović (83. Jovanović), Glavčić (89. Cuckić), Šaponjić (83. Duronjić), Senić (69. Lutovac).

SAD: Vom Stig, Dankan (46. Lombard), Palmer Braun (46. Pineda), Lindli, Sabi (46. Mansari), Skot, Hajnds (63. Marfi), Onalfo, Svanson (63. Obinva), Salas, Popović (73. Saukedo). 

Srbija (U19) je pobedom započela 22. međunarodni Memorijalni turnir "Stevan-Ćele Vilotić". Danas su na Gradskom stadionu u Subotici savladali Sjedinjene američke države sa 3:1 (1:0).

Prvu šansu na utakmici imali su reprezentativci Amerike. Agilni Emanul Sabi je dobro šutirao iz kaznenog prostora Srbije, ali je Stojanović blokirao njegov šut i sačuvao golmana Nikolića od mogućih neugodnosti. Srbija je brzo uspostavila ravnotežu, u 13. minutu Zličić je proigrao Jovića koji je izašao sam pred golmana gostujuće selekcije, koji preusmerava loptu u korner. Pritisak Srbije doneo je šansu Zlatkoviću, nakon četvrtog kornera, dobro je šutirao, a Palmer Braun je ponovo bio uspešan bloker.

Do prednosti Srbija je došla u 21 minutu. Senić je prošao po desnoj strani, lepo proigrao Luku Jovića koji je još lepše nadmudrio Vom Stiga za prvi gol Srbije na dvadeset i drugom Memorijalu „Stevan Vilotić Ćele“. Mogli su reprezentativci Amerike da uzvrate u 25. minutu. Nebojša Popović je bio brži od svojih čuvara, spustio se gotovo do korner linije, odakle je usledio povratni pas ka Lindliju, sjajan šut, i odlična reakcija Đorđa Nikolića na golu Srbije.

Početkom drugog poluvremena povredili su se Špoljarić i Zlatković, koji su odmah prebačeni u subotičku bolnicu. U momentima kada se činilo da su Amerikanci bliži golu, Srbija je duplirala prednost. Jović je ponovo pokazao veštinu i upornost, prevario je Onalfa i golmana Vom Stiga da bi proigrao Šaponjića kojem nije bilo teško da zatrese mrežu u 68. minutu meča. Dva minuta kasnije Amerika je stigla do gola. Mijailović je oborio Skota u kaznenom prostoru, sudija Radovanović pokazao je na belu tačku, a upravo je Skot realizovao penal. Dobro je procenio Nikolić putanju lopte, ali, ipak, nije bio dovoljno dug da zaustavi loptu.

Sve eventualne dileme oko pobednika otklonio je Ivan Šaponjić u 78. minutu. Dobro je prihvatio pas Jankovića, zatim prevario dva svoja čuvara prevario i na kraju poered nemoćnog golmana loptu poslao u mrežu.

U drugom meču prvog dana turnira reprezentacija Crne Gore je sa 1:0 savladala Izrael, golom Vukićevića u 3. minutu meča. Drugog dana turnira igraju Francuska i Sjedinjene Američke Države (Senta, u 17 sati) i Izrael i Ukrajine (Bačka Topola, u 17 sati), dok će reprezentativci Srbije meč drugog kola takmičenja po grupama igrati u subotu, kada u Vrbasu, od 17 sati, igraju protiv selekcije Francuske.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search