Otvoren prvi festival horror filmova na Paliću

Sre, 09.09.2015 - 21:59 -- nikola.tumbas
Opening of the Dead Lake horror wine festival
Opening of the Dead Lake horror wine festival

Prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala počelo je večeras u bioskopu Abazija na Paliću dodelom nagrade Haron cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Julianu Richardsu, koji je proglasio Festival otvorenim.

Nagradu, Haron, uručio je Milan Todorović, programski direktor festivala, a ona se dodeljuje za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti.

Program je otvorio kanadski horor „Paklena deca“ (Hellions) reditelja Brusa Mekdonalda (Bruce McDonald), koji je premijerno prikazan u januaru ove godine na Sundance festivalu, a nakon toga i u zvaničnim selekcijama Filmskog festivala u Torontu i Edinburgu.

Festival se održava pod sloganom „Živeli, za strah!“ (Cheers for Fears!).

Sam festival je nastao idejom Miroslava Mogorovića, direktor festivala, koji već dvadeset godina radi na Festivalu evropskog filma Palić, u nameri da napravi nešto novo za Palić, Suboticu, Srbiju...

Tako da sledećih dana, ako vas horror uzbuđuje, dođite na Palić...

 

***

...Nikako ne smete propustiti „Izvor“ (Spring) - jedan je od najboljih horor filmova ovog stoleća prema sajtu Film4.com, od reditelja kultnog ostvarenja „Resolution“ - Aarona Scotta Moorheada i Justina Bensona. Film prati mladića koji odlazi iz Kalifornije u Italiju gde upoznaje devojku koja krije stravičnu mračnu tajnu. „Drugo carstvo noći“ (2nd Reign of Night) imaće svetsku premijeru na festivalu Dead Lake. U pitanju je rediteljski prvenac iskusnog španskog producenta Antonija Solea, koji će biti i gost festivala. Biće prikazan i „Zao duh“ (Ghoul, režija Petr Jákl) – najgledaniji češki fim svih vremena i pobednik ovogodišnjeg Grossmann festivala u kojem američka filmska ekipa odlazi u ruralnu Ukrajinu da istraži priče o rasprostranjenom kanibalizmu, ali stvari kreću u krivom smeru kada prizovu duh čuvenog serijskog ubice i kanibala...

Poslednjeg festivalskog dana nas na letnjoj sceni bioskopa Abazija očekuju prave poslastice: „Night of the Living Deb“ i „Džun“ (June), američki filmovi koji na Dead Lake festival dolaze pre svetske distribucije!

Traileri:
Ghoul - https://youtu.be/VOk3Af8zysA
Spring - https://youtu.be/ftOMkr9eYS8
2nd Reign of Night - https://youtu.be/Ob6IuP6JZCM
Hellions - https://youtu.be/hYFiEgAfsTo
The Forgotten - https://vimeo.com/100088556
June - https://youtu.be/PyMcI6222IY
Night of the Living Deb - https://vimeo.com/125758886
The Entity - https://youtu.be/GPb2kkNVz-s
Shrew's Nest - https://youtu.be/UuLVPWNcCqs
 

info A.Pavlica

 

Custom Search