U najavi Specijalna klinika za reproduktivnu medicinu

Sre, 30.09.2015 - 14:52 -- urednik

Naš čuveni subotički ginekolog prof.dr Aleksandar – Saša Radulović vratio se iz glavnog grada Mađarske, gde je sa puno uspeha predsedavao na Svetskom kongresu reproduktivne medicine u Budimpešti. On se prisutnim kolegama lekarima iz čitavog sveta obraćao čak na četiri strana jezika, jer tečno govori i piše: nemačkim, mađarskim, engleskim i srpskim jezikom. Više dana na tom se značajnom naučnom skupu  raspravljalo o modernom dostignuću reproduktivne medicine u čitavom svetu, a na ovaj samit lekara i ginekologa došlo je više od 3000 naučnih zdravstvenih delatnika sa svih kontinenata. Prof.dr Aleksandar-Saša Radulović je do sada kao najmlađi lekar u Subotici i AP Vojvodini postao doktor medicinskih nauka, na smeru ginekologije u Novom Sadu, a stalno se usavršava u inostranstvu. Zna se da je član Lekarske komore Srbije,ali i da je član Nemačke lekarske komore, jer je tamo bio na prvoj stručnoj specijalizaciji. Svake godine lekari iz Nemačke ga zovu na novu i novu specijalizaciju, ali i razmenu iskustva, jer je prof. dr Radulović stalno u kontaktu sa mnogim svojim kolegama iz Japana, Amerike, Mađarske, Austrije, Hrvatske. 

Saznajemo, Bolnički centar Subotica bi uskoro trebao otvoriti novu Specijalnu kliniku za reproduktivnu medicinu, gde će voditelj tog programa biti naš istaknuti lekar prof. dr Radulović.

- Veliko je ovo priznanje za moj rad, ali je to priznanje i za našu bolnicu u Subotici, grad Suboticu, AP Vojvodinu i Republiku Srbiju. Naravno, sve ovo dolazi nakon mog dugogodišnjeg rada na polju reproduktivne medicine, a imao sam i svoje izlaganje, koje je praćeno sa puno pažnje. Danas je „bela kuga“ velika opasnost za čovečanstvo, nema dece u današnjim brakovima iz više razloga, a u školskim klupama nema dosta đaka za napuniti učeničke klupe, pa se svi skupa moramo puno zabaviti sa ovim što se danas događa kod nas, ali i u čitavom svetu. Radostan sam što sam dao i puno invervjua za strane novine, jer su me Nemci puno pitali o mom stručnom naučnom radu, jer tamo idem jednom ili dva puta godišnje, da radim u njihovim klinikama. Ništa manje nisam bio pitan od novinara iz Japana,jer sa njihovim klinikama i kolegama lekarima iz te zemlje sam isto stalno u kontaktu. Često me zovu iz Ambasade Japana u Beogradu, pa sam odlučio da se neki novi kongres reproduktivne medicine održi u našoj zemlji. Moguće da to bude i naša Subotica, ali o  tome će svi novinari biti blagovremeno obavešteni. Mnogi su me pitali o mogućnosti da dođem raditi u njihove zemlje, ali sam odbio takvu mogućnost,jer sam vezan za Suboticu iz više razloga, a tu su mi i roditelji u podmaklim godinama. Čekam da konačno otvorimo tu našu Specijalističku kliniku reproduktivne medicine u sklopu Bolničkog centra Subotica i nadam se da nećemo još dugo morati čekati na priliv značajnih finansijskih sredstva iz Vlade Srbije. Ovih dana se po tom planu oglasila i porodica princa prestonaslednika Aleksandra Karađorđevića, a princeza Katarina  je obećala da će pomoći preko svojih brojnih prijatelja u Evropi i svetu, pa svi čekamo da se sve to  konačno i dogodi krajem ove kalendarske godine – kaže prof. dr Aleksandar – Saša Radulović, čuveni svetski naučnik na polju reproduktivne medicine – naš ugledni ginekolog iz Subotice i priznati predavač studentima na fakultetu u Beogradu.

autor reksta: Borislav Eraković
fotografija: arhiv subotica.info

Custom Search