Vardar tek u finišu slomio otpor Spartak Vojputa

Sre, 07.10.2015 - 02:15 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Vardar 12:15 (27:36).

Sportska Hala su Subotici. Gledalaca: oko 2000. Sudije: Herzeg Peter i Sudi Peter (Mađarska). Sedmerci: Spartak Vojput 2/2, Vardar 4/2. Isključenja. Spartak Vojput 10 minuta, Vardar 12 minuta.

Spartak: Vukoslavović Dušan, Kosović Dušan, Đekić Đorđe 7, Perović Marko 2, Knežević Milan, Ljubojević Borislav 2, Lojaničić Miloš 1, Žegarac Milan, Radulović Radule (9 odbrana), Distol Ivan 1, Županjac Bojan 5, Jelić Veselin 2, Basarić Davor 2, Rakocija Vukašin 3, Čupić Slobodan 2, Stojanović Dražen (2 odbrane)

Vardar: Stoilov Stojanche 3, Lacković Blaženko 1, Brumen Matjaž 2, Manaskov Dejan 2, Milić Strahinja (8 odbrana), Maqueda Jorge 2, Dereven Alexandr 2, Dujshebaev Alex 4, Abutović Ilija, Lazarov Filip 6, Cindrić Luka 3, Angelov Petre (9 odbrana), Gorbok Sergei, Shishkarev Daniil 4, Marsenić Mijajlo 7.

Utakmica je počela sa malom svečanošću, sportski direktor Spartak Vojputa, Ratko Vujović uručio je prigodan poklon Iliji Abutoviću, nekadašnjem igraču Spartaka a sadašnjem igraču Vardara koji je svojim igrama ostavio traga u Subotici. 

Subotičani su se odličnom igrom do pedesetog minuta dostojno nosili sa Makedonskim šampionom i jednom od najboljih ekipa Evrope. Na kraju po rezultatu ubedljiv poraz, ali to realno subotičani nisu zaslužili, pošto su u 45 minutu propustili dva napada za poravnanje rezultata a u 53. minutu imali samo tri gola zaostatka, međutim zbog brzoplete igre u finišu sureta kažnjeni su sa brziom golovim aprotivnika.

Mnogobrojna subotička publika mogla je da uživa u današnjem meču koja je uprkos direktnom TV prenosu napunila Halu sportova i pružila veliku podršku "putarima" u meću protiv izuzetne ekipe Vardara. Rukometaši su se na pravi način odužili odličnom igrom i dostojom otporu lideru na tabeli SEHA gazprom lige.

Domaći su u meč ušli silno motivisani i u 7. minutu golom Jelića stigli do prednosti od 3:2. Uzvratili su makedonci, par odličnih odbrana Angelova i golovi Lazarova i Stoilova doneli su preokret tako da se na semaforu rezultat promenuo na 5:10. Brzi preokret nije uplašio subotičane koji su tada zaigrali znatno bolje u odbrani i time stigli do lakih golova. Pogotkom Ljubojevića izjednačili su na 11:11 pet minuta pre isteka prvog poluvremena. Dva minuta kasnije novo izjednačenje donosi Marko Perović, 12:12. U poslednja tri minuta prvog dela sa dva gola Derevena i pogotkom Marsenića, skopljanci prvo poluvreme završavaju sa vodstvom od 15:12.

Nastavili su subotičani sa dobrom igrom i u nastavku utakmice. Razbranio se Radulović a golovima Čupića i Đekića približili su se na korak protivniku, 15:16 i 16:17. Veliku šansu za poravnanje propustili su u 45. minutu kada su imali igrača više i dva napada za izjednačenje rezultata pri rezultatu 21:22. Umesto izjednačenja, Marsenić povećava prednost na 21:23 u 46. minutu. Deset minuta pre kraja susreta Županjac je savladao golmana Vardara za 23:25.

U velikoj želji da što pre dođu do poravnanja rezultata subotičani su počeli da brzaju u napadu što je dovelo do grešaka koje su iskusni rukometeši Vardara znalački kažnjavali. Razlika se počela povećavati a na štetu subotičana ona je bila najveća u poslednjim trenucima utakmice. Konačan rezultat postavio je Marsenić svojim sedmim golom na utakmici, ujedno najefikasnijem igraču Vardara u ovoj utakmici. Samo gol manje postigao je Filip Lazarov. U redovima Spartak Vojputa 7 golova postigao je Đorđe Đekić a iza njega sledi Županjac sa pet golova.

Nema odmora za rukometaše Spartak Vojputa, već u subotu 10. oktobra čeka ih novo iskušenje na Evropskoj sceni. U okviru EHF Kupa u drugom kolu ovog takmičenja sastaju se sa belgijskom ekipom Hubo Hasselt. Prva utakmica igra se u Belgiji 10. oktobra od 20:15 a revanš sedam dana kasnije u Subotici.  

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search