Remi fudbalerki Spartaka i Wolfsburga

Čet, 08.10.2015 - 18:59 -- dejan.vukovic

Spartak – Volfsburg 0:0

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: 400. Glavni sudija: Đenđi Gal (Mađarska). Pomoćnici: Brigita Makosne Pets i Katalin Torok (Mađarska).

SPARTAK: Kostić , Vajda, Krstić, Malešević, Poljak, Filipović (66. min Baka), Nikolić, Ilić, Mesomo, Marenić, Burket.

VOLFSBURG: Šulc, Fišer, Peter, Bunte, Bernauer, Keršovski, Goesling, Simić  (62.min Dikenman), Vulaert (od 57. min Jansen), Pop (86. Min Pajor), Bahman.

Fudbalerke Spartaka uspele su da izvuku nerešen rezultat sa višestrukim prvakom Nemačke, ekipom Wolfsburga u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Šampiona i time naprave jedno od najvećih iznenađenja u ovoj fazi takmičenja. Wolfsburg je bio smatran za izrazitog favorita, međutim fudbalerke Spartaka su pokazale da imaju kvalitet i snage da se bore i sa najjačim Evropskim ekipama. Nemice su imale više od igre, vršili su stalan pritisak na gol, međutim domaće igračice su odigrale hrabro, taktički veoma zrelo i do kraja uspešno odolele renomiranom protivniku. 

Utakmica je počela dominacijom Wolfsburga, prvu ozbiljniju priliku imala je Peter čiji šut glavom odlazi tik iznad prečke. Nakon pola sata igre u prilici se našla Vulaert koja je silovito šutirala, međutim lopta odlazi pored stative u gol aut. Drugo poluvreme donelo je uzbuđenje na tribinama, Mosomo je proigrala Allegru Poljak koja se iznenada našla u gol šansi. Šutirala je iskosa sa desne strane i na žalost domaćih navijača loptu poslala pored same stative. Nemice su uzvratile preko Bašman čiji šut zaustavlja golman Kostić. 

Kako se meč bližio kraju gošće su sve više preuzimale inicijativu. Nizale su se akcije, međutim odbrana plavih golubica na čelu sa Milenom Nikolić i golmanom Kostić odlično je odolevala svim pritiscima Wolfsburga. Šansu je imala Jansen u 77. minutu kada je sa par metara loptu loše zahvatila, pokušala je Dikenman iz slobodnog udarca sa dvadeset metara srećom pravo u ruke golmana Spartaka. 

Revanš susret između ove dve ekipe odigraće se za nedelju dana u Wolfsburgu. Bolji iz ova dva duela nastavlja takmičenje u Ligi Šampiona. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search