Subotica domaćin Svetskog prvenstva

Kategorija: 

Subotica će od petka do nedelje biti domaćin za oko 2.000 karatista iz 35 država sveta, u okviru Prvenstva sveta. Organizatori iz Šotokan karata saveza Srbije i Karate kluba Enpi najavljuju pravi praznik karate sporta i sjajnu sportsku predstavu u Hali sportova.

– Takmičenje će okupiti preko 2.000 sportista iz celog sveta, učestvovaće preko 35 država, a bio bi i daleko veći broj da deo reprezentacija nije odustao zbog krize sa emigrantima. Kao domaćini smo se potrudili da uradimo sve što je u našoj moći da Šampionat protekne na vrhunskom nivou. Uostalom, imamo veliko iskustvo u organizaciju i da će ovo biti najbolje organizovana karate manifestacije u našoj zemlji. U ime organizatora, Šotokan saveza Srbije i Karate kluba Enpi zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u organizaciji takmičenja, Gradu Subotici, Bogdanu Labanu, predsedniku Organizacionog odbora, sponzorima, medijskim pokroviteljima... – istakao je Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije.

Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam istakao je da mu je drago što se jedna ovako cenjena sportska manifestacija održava u Subotici i dodao:

– Ovo je samo jedan nastavak svega onoga dobrog što se dešavalo u ovoj godni, a bili smo domaćini ozbiljnih balkanskih, evropskih i svetskih takmičenja. Hvala organizatorima koji su se potrudili da, zajedno sa nama, održaimo ovako značajnu manifestaciju. I Subotica i domaćini po kvalitetu i masovnosti u karateu to zaslužuju. Dobit je višestruka, jer kroz sport promovišemo i Suboticu kao grad sporta, mladih, ali i turističku destinaciju.

Da se u Subotici očekuje pravi karate spektal potvrdio je i Ilija Maravić, predsednik Skupštine Subotice, ali i član Organizacionog odbora takmičenja.

– Hvala Karate klubu Enpi koji nam po drugi put ove godine priređuje svetske manifestacije, u martu je održan Sper Enpi kup, a sada Prvenstvo sveta. Učestvuje preko 2.000 učesnika, sa gostima je to više od 3.000 gostiju našeg grada u narednim danima. To je za pohvalu i nadamo se da će Grad , granski savez, i Pokrajina prepoznati ovakve aktivnosti i da će više i konkretnije podržati njihove aktivnosti. Ovo je u sportskom, ekonomskom i turističkom smislu za pohvalu i nadamo se da ovo nije poslednji put da budemo domaćini ovakvih takmičenja, te da ćemo i u narednom periodu biti domaćini najvećih prvenstava.

Ulaz na sva takmičenja je besplatan, takmičarski program u subotu počinje u 8,30 sati, svečano otvaranje je u 14 sati, dok se program završava oko 21 sat. U nedelju takmičenje počinje u 9,30 sati, a završetak je oko 17 sati.

Custom Search