Potpisan ugovor o primopredaji Kluba Vojske Srbije

Sre, 18.11.2015 - 17:42 -- nikola.tumbas

U Medija-centru Gradske kuće danas je, u prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića, potpisan ugovor o primopredaji Kluba Vojske Srbije u Subotici. Ugovor o prenosu prava svojine sa Republike Srbije na grad Suboticu zaključili su gradonačelnik Subotice Jene Maglai i v. d. direktora Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić.

Ministar Gašić je, obraćajući se prisutnima, izrazio zadovoljstvo što godinama neiskorišćeni objekti Vojske Srbije počinju da prelaze u vlasništvo lokalnih samouprava koje na taj način mogu da planiraju investicije.

- Iako smo nedavno najavili da će se ova primopredaja obaviti u decembru, požurili smo, jer su Vojska Srbije i Republička direkcija za imovinu sve brži u donošenju odluka i sve ekspeditivniji u svojim poslovima. Čestitam gradu Subotici što na ovaj način rešava kapitalne projekte – istakao je ministar Gašić.

Gradonačelnik Maglai je rekao da je ovo veliki dan za Suboticu, koja na ovaj način „zaokružuje” priču vezanu za otkup vojne imovine.

- Imovina je u samom centru Subotice, na ekskluzivnom mestu i bitna je za budućnost našeg grada. Sa Klubom Vojske Srbije uvećavamo imovinu grada, a na nama je da objekat stavimo u funkciju, oplemenimo i sačuvamo kao vrednu imovinu. Izvesno je da ćemo u prvom koraku u Klub preseliti Narodno pozorište. To će potrajati dva-tri meseca, ali sada imamo rešenje po kome će glumci raditi u primerenijim i boljim uslovima nego što sada imaju. S druge strane, Grad će na godišnjem nivou uštedeti blizu 50.000 evra na ime zakupnine koju plaćamo za pozorište - naglasio je Jene Maglai.

Više o tome na www.subotica.rs

Autor teksta: 
Custom Search