Támogatás a szabadkai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Kategorija: 

A héten kiírásra kerülhet az a 10 millió dinár értékű pályázat, amely mikro-, kis- és középvállalkozásokat és földműves szövetkezeteket támogatna. A pályázat megvalósításáról a szabadkai önkormányzat és a Tartományi Garanciaalap képviselői írtak alá szerződést.

Azok a mikro-, kis- és középvállalkozások és földműves szövetkezetek pályázhatnak a hitelek jóváhagyására, amelyek Szabadka területén tevékenykednek, és már legalább három éve működnek. Goran Vasić, a Tartományi Garanciaalap igazgatója:  “Hat évre szóló hitelekről van szó, amelyek olyan vállalkozásoknak van szánva, amelyek legalább három éve működnek, vagy van két eredménymérlegük, hogy további felszerelést tudjanak vásárolni.”

Nem ez az első együttműködési szerződés a Tartományi Garanciaalap és Szabadka között. Nebojša Daraboš, a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja: “Feltétlenül szükséges, hogy segítsünk, ez pedig egy lépés, hogy segítsük a hazai gazdaságot, illetve olyan hiteleket biztosítsunk, amelyek nem drágák.”

A szerződéssel kedvező hitelfeltételeket tudnak biztosítani új felszerelések beszerzéséhez. Szabadka polgármestere: “A kis- és középvállalkozóink ahelyett, hogy 6-7 százalékos kamatkulccsal vagy kamatszázalékokkal tudnának az üzleti bankoktól kölcsönöket felvenni, itt nem egész 2%-os kamat terheléssel tudják felvenni ezeket a kölcsönöket, mivel az önkormányzat, illetve a Garanciaalap mögöttük áll.”

A sajtótájékoztatón Maglai Jenő bejelentette, a jövő héten írják alá az egykori Zorka gyár területének megvásárlásáról szóló szerződést is. Ezen a területen egy ipari parkot alakítanának ki a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Custom Search